Afbeelding
(Foto: Privé)

Het komt goed

Vraag in Den Hoorn naar 'Huize Veldzicht' en een echte Hoorenees wijst je feilloos naar de Dijkshoornseweg 91. Al staat de naam al een tijdje niet meer op de gerenoveerde balustrade, 'Huize Veldzicht' is nog steeds één van de meer bekende dorpsgezichten. Gebouwd in 1880. 

De afgelopen weken ligt het huis er echter troosteloos bij en staan er zelfs containers en een graafmachine in de tuin. Een kleine waarschuwing vooraf: de ravage wordt alleen nog maar erger. Het huis gaat binnenkort volledig tegen de vlakte. 'Nee toch', hoor ik u denken. Tja, het is niet anders. Huize Veldzicht wordt aangepast aan de maatstaven van de huidige tijd en maakt plaats voor een meergeneratiewoning. Duurzaam en volledig energieneutraal (en zelfs plus-op-de-meter). 'Zonde van dit mooie huis?' Jazeker, maar….. de woning wordt weer opgebouwd in dezelfde statige stijl van weleer, met hergebruik van vrijwel alle materialen. Denk aan het prachtige vooraanzicht met de authentieke Rijnsteentjes, en het glas in lood. Dus heb nog even geduld en dan heeft Den Hoorn weer haar fraaie dorpsgezicht retour inclusief naam.

Van buiten zal het lijken of er niets is gebeurd, maar van binnen krijgt de woning een volledige metamorfose. Oh ja, er moeten eerst nog wat heipalen de grond in en een kelder gegraven, maar als die klus geklaard is wordt er zo snel mogelijk herbouwd.

Bij voorbaat bieden we onze excuses aan voor het veroorzaken van onrust in de straat. Kom rustig een kijkje nemen hoe we vorderen, maar zonder de mannen Keyzer teveel van hun werk te houden. Des te eerder is de rust weer wedergekeerd aan de Dijkshoornseweg. Het komt goed.


Met vriendelijke groet,

Familie Keyzer