Juf Els zal de school en de kinderen missen.
Juf Els zal de school en de kinderen missen. (Foto: GvW-T)

De Schutse neemt afscheid van juf Els

Ze heeft er niet zo heel lang gewerkt maar nu Juf Els (65) met pensioen gaat, zal zij de kinderen en de school van de Schutse in Maasland zeker gaan missen. Ze loopt nog even een rondje op het uitgebreide groene terrein rond te school en laat trots de talloze mogelijkheden voor de leerlingen zien.

Gemma van Winden-Tetteroo

Wat er allemaal gaat gebeuren rondom haar afscheid is natuurlijk strikt geheim. “Af en toe verklapt een kind wel iets maar ik doe net of ik dat niet hoor. Ja, ik ga mijn werk als juf missen maar aan de andere kant is het ook een mooie leeftijd om andere dingen te gaan doen. Wij hebben drie kleinkinderen dus genoeg omhanden. En we willen meer op stap met ons camperbusje, zeker nu we niet meer afhankelijk zijn van de schoolvakantie.”

Toekomst

Els is bijna veertig jaar werkzaam geweest in het onderwijs. Ze voelt zich als een vis in het water op de Maaslandse Daltonschool. “Kinderen mogen hier in de blubber spelen of in een boom klimmen. Lekker op ontdekkingstocht gaan. We hebben ook een kweekkasje en een moestuin. Zo leuk! Kinderen moeten de kans krijgen om zelf dingen te doen en te zien hoe dat uitpakt. Daar ben ik een groot voorstander van. Ja, straks heb ik opeens een heleboel tijd. Ik ga lekker reizen, fietsen, lezen, schilderen en tekenen. Misschien ga ik ooit kinderboeken schrijven en illustreren. Eerst mijn huis eens opruimen, de schoolspullen wegdoen. Daar helpen mijn kleinkinderen wel mee. En dan lekker genieten. En als ik me verveel of het onderwijs teveel mis? Nou, dan ga ik gewoon ergens invallen op school. Er is altijd genoeg te doen!”