Juf Cody, het stralende middelpunt tussen andere sportievelingen.
Juf Cody, het stralende middelpunt tussen andere sportievelingen. (Foto: GvW-T)

Na 42 jaar stopt juf Cody; en WIK stopt ook

Gymvereniging Willen Is Kunnen uit Den Hoorn gaat stoppen. Juf Cody Keet heeft van die 67 jaar maar liefst 42 jaar lesgegeven! Nu er geen opvolging is, betekent dat ook het einde van de turnvereniging. Toch een goede gelegenheid om de juf even in het zonnetje te zetten.

Gemma van Winden-Tetteroo

Lang geleden kwam Cody Keet bij de gymvereniging om les te geven aan een damesgroep. Eerst in de oude gymzaal met toestellen. Als de dames zwanger waren onderbraken ze hun gymlessen maar later pakten de meesten het wel weer op. Totdat het door ouderdomskwalen niet meer kon. Cody paste haar gymlessen gewoon aan, aan de omstandigheden. Nu geen toestellen of balspelen meer, maar grondoefeningen. Van lieverlee nam Cody steeds meer taken over van oud-voorzitter Koos Stekelenburg. Zij is samen met haar man en later ook met haar kinderen de drijvende kracht achter WIK geworden. 

Er ontstond een hechte band tussen de juf en haar ‘leerlingen’. Sinds ze zelf oma is trakteert ze de dames op verhalen over haar kleinkinderen. Herkenbaar omdat een flink deel van het ‘klasje’ ook oma is. Voor velen was de turnles een vast onderdeel van hun leven op de dinsdagavond. Dat zullen alle dames, inclusief Cody, zeker gaan missen. Door de jaren heen heeft Cody talloze meisjes en jongens zien komen en gaan. Een van haar leden omschrift haar als een juf uit duizenden. Cody heeft veel kennis van turnen, maar ze is ook een juf die altijd voor je klaar staat.  “Turnvereniging WIK is een plek waar iedereen welkom is, waar we samen bewegen, heel veel plezier hebben en trots mogen zijn op alle prestaties.” Cody leerde de kinderen heel degelijk en netjes te turnen en dat leverde veel medailles op. Elk kind krijgt aandacht, liefde, werd gemotiveerd en leerde stapje voor stapje steeds meer van de sport. De kinderen werden nooit gedwongen, want sporten hoort met plezier te gaan! Ondanks het feit dat juf Cody haar lessen met ontzettend veel plezier en vooral met hart en ziel heeft gedaan, stopt het nu. Net als WIK zelf. Jammer, maar na 42 jaar vindt Cody vast nog wel iets anders om haar vrije tijd aan te wijden!