Blijdschap over een prachtig resultaat.
Blijdschap over een prachtig resultaat. (Foto: GvW-T)

Fight-ival met prachtig resultaat (bijna) afgesloten

Fight-ival, het festival tegen kanker in Den Hoorn, is bijna afgesloten. Bijna, want u kunt nog steeds doneren om de prachtige opbrengst van maar liefst €26.919,- op een nóg hoger eindresultaat te brengen. Door de statiegeldacties te steunen maar natuurlijk ook door spontane sponsoring of misschien wel de opbrengst van uw verjaardag.

Gemma van Winden-Tetteroo

In Den Hoorn heeft een aantal fanatieke vrijwilligers de afgelopen tijd de schouders weer stevig onder een ludieke actie gezet om geld op te halen in de strijd tegen kanker. Fight Cancer maar dan in de vorm van een festival. Daarmee was de titel ‘Fight-ival’ al snel geboren. Saskia Bodde en Yvonne Ruiterman zijn al jaren de echte voortrekkers. Zij hebben inmiddels flink ervaring opgebouwd hoe je op een goede manier geld in kunt zamelen voor onderzoek tegen kanker; een ziekte die zij aan den lijve ondervonden of in naaste omgeving meegemaakt hebben. En daarom bijten de dames zich er steeds weer behoorlijk in vast. Samen met voetbalvereniging SV Den Hoorn en tal van andere vrijwilligers.

Blij verrast

Dit jaar dus een festival. Het evenement op het voorterrein van de voetbal had wel concurrentie van allerlei andere activiteiten die dag maar het heeft toch weer een fantastisch resultaat opgebracht. Stefannie Rontselaar en Vera Vandenberghe van Fight Cancer waren bijzonder aangenaam verrast toen zij afgelopen woensdagmiddag een cheque met daarop het bedrag van €26.919,- kregen overhandigd. Behalve de enorme som geld leverde het Fight-ival ook nog een heel leuke dag met een uitstekende sfeer en veel voldoening op.

Terugblik

“Om 9.00 uur vertrokken de fietsers voor een rondje Groene Hart,” blikt Yvonne Ruiterman terug. Er waren 45 deelnemers. “Om 14.00 uur ging het festival echt van start met als hoogtepunt het grootste springkussen van Europa! Daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. Verder waren er volop foodtrucks, drankjes, ijsjes en alles wat daarbij hoort. Ook de veiling was een groot succes. Moeiteloos werden gesigneerde shirts van ADO, Ajax en andere voetbalclubs verkocht. Liever een tuinbankje, kussens, lantaarns, boormachine, overnachtingen of een massage? Het was allemaal mogelijk. Het was een groot feest. De volgende dag wisten diverse mensen niet meer wat ze gekocht hadden, maar dat kwam allemaal goed,” lachen de dames. “Ook de Dj’s kwamen gratis dus we hadden heel weinig kosten,” zegt Saskia. “En wat te denken van de tenten en statafels van Trefzeker en de vrachtwagen van Van Leeuwen Diervoerders die we als podium konden gebruiken! De statiegeldactie van de Plus die ook nog flink snoep doneerde. Trouwens, over statiegeld gesproken: in september krijgen we de opbrengst van de statiegeldactie van AH Buckers. Dus we gaan nog even door met inzamelen.”

Doneren nog steeds mogelijk

Wilt u de dames en daarmee Fight Cancer nog verder ondersteunen, dan zijn giften nog steeds welkom. Binnenkort zoveel jaar getrouwd of jarig en heeft u uw kasten al helemaal vol staan met allerlei spullen? Dit goede doel zou heel blij zijn met uw donatie-in-plaats-van-cadeau. Neem dan even contact op met Saskia Bodde of Yvonne Ruiterman 06 225 32 002.