Nog even gauw een sprintje trekken!
Nog even gauw een sprintje trekken! (Foto: GvW-T)

Kadeloop weer terug van twee jaar weggeweest

Na een coronapauze van twee jaar kon afgelopen zaterdag de Kadeloop weer gehouden worden. 

Gemma van Winden-Tetteroo

Een prachtige loop die heel aantrekkelijk is voor echte sportievelingen maar zeker ook voor de kinderen van Schipluiden.

De Kadeloop van Schipluiden, die, zo de naam vermeldt, voor een groot deel over de Vlaardingsekade gaat, wordt een unieke loop genoemd. De eersten die aan de start verschijnen zijn de kleinste sportievelingen die de uitdaging van de 1 en 2 km Gerda van den Veenloop aangaan. Groot is de blijdschap als de tocht voldaan is, je juichend en aangemoedigd over de finish rent en er een medaille en een lekker ijsje van Hoeve Bouwlust wacht. Gevolgd door de prijsuitreiking natuurlijk.

Dan is het parcours voor de fanatieke lopers voor de 5 en de 12 kilometer. De route was iets aangepast, het weer was uitstekend (voor de wind iets te warm volgens echte kenners) en de stemming was als vanouds. De Hardloper organiseerde de Kadeloop voor de 41e keer. Ruim 550 mensen schreven in voor deze afstanden. Dit jaar was een Kadeloop wandeltocht nieuw. Ook hierover kreeg de organisatie een hoop complimenten! De uitslagen van de diverse afstanden zijn op de site van De Hardloper te vinden.