Het team van de Bouledozers won de ZACO-competitie en nam afgelopen vrijdag de wisselbeker in ontvangst.
Het team van de Bouledozers won de ZACO-competitie en nam afgelopen vrijdag de wisselbeker in ontvangst. Foto: aangeleverd

Bouledozers uit Zwaag kampioen ZACO-competitie

Algemeen

ZWAAG - Het team van petanquevereniging de Bouledozers in Zwaag is afgelopen vrijdag kampioen geworden van de ZACO-competitie. 

De voorronde van deze ‘zomeravond clubcompetitie’ is gespeeld van mei tot september, verdeeld in twee poules over district Noord West van de NJBB, Nederlandse Jeu de Boules Bond. De Bouledozers troffen in hun poule vijf tegenstanders, tegen wie een uit- en een thuiswedstrijd werd gespeeld. Op de finaleavond afgelopen vrijdag speelden de winnaars van beide poules tegen elkaar, evenals de nummers 2, 3, et cetera. De finalewedstrijden werden gespeeld op het complex van PV de Bouledozers aan het Leekerpad in Zwaag.

De finalewedstrijd om de eerste en tweede plaats speelden de Bouledozers tegen JBV Schoorl. Evenals in de poules ging de finale tussen zes spelers verdeeld over drie teams doubletten. Voor de Bouledozers speelden Albert Leene met Joyce Termaat, Hans Wortel met zoon Tygo en Hilda Gijsen met Cor Pieterse. Elk team speelde beurtelings tegen de teams van de tegenstander, dus uiteindelijk negen partijen. Met vijf gewonnen partijen en één verloren, was het team van de Bouledozers met nog drie partijen te spelen al niet meer in te halen en dus kampioen van de ZACO 2022 van het District Noord West van de NJBB. 

Nadat de laatste wedstrijd geëindigd was, volgden de huldiging en de uitreiking van de wisselbeker door voorzitter Herna Weijers en secretaris Ellie Brouwer.