In samenwerking met leescluborganisatie Senia organiseert de bibliotheek een Open Leesclub.
In samenwerking met leescluborganisatie Senia organiseert de bibliotheek een Open Leesclub. Foto: aangeleverd

Nederland Leest: boek Yvonne Keuls cadeau bij Bibliotheek Hoorn

Algemeen

HOORN - Tijdens Nederland Leest krijgen leden én bezoekers van bibliotheek Hoorn het boek ‘Mevrouw mijn moeder’ van Yvonne Keuls cadeau. Met dit boek richtte Yvonne Keuls een liefdevol monument op voor haar bijzondere moeder. Het is een meeslepend en ontroerend verhaal over ouder worden met veerkracht en zelfbeschikking. Vanaf 1 november kan dit boek in alle bibliotheekvestigingen worden opgehaald.

Dit jaar staat Nederland Leest in het teken van het thema gezondheid. Journalist, columnist en oud-verpleegkundige Mirjam Kaijer beschrijft op treffende en authentieke wijze over haar zoektocht naar een diagnose; over de bureaucratie, de hiaten in ons zorgsysteem, de korte consulten en de foute conclusies. Deze lezing vindt plaats op donderdag 3 november om 20.00 uur in de Centrale Bibliotheek Hoorn.


Open Leesclub

In samenwerking met leescluborganisatie Senia organiseert de bibliotheek een Open Leesclub. Hierbij gaan deelnemers met elkaar over het boek ‘Mevrouw mijn moeder’ in gesprek. Dit gebeurt aan de hand van een leeswijzer met informatie over het boek, de auteur en de context. Schuif aan en ontdek hoe leuk het is om met elkaar dieper in een boek te duiken. De leesclub is woensdag 23 november om 11.00 uur in de Centrale Bibliotheek Hoorn. Deelname is gratis en iedereen kan meedoen. Graag vooraf aanmelden via els.scholtes@senia.nl. Na aanmelding ontvangen deelnemers de leeswijzer digitaal. Zo kunnen zij zich alvast voorbereiden op de boekbespreking.

Kijk voor het volledige activiteitenoverzicht en aanmeldingen op de website: www.bibliotheekhoorn.nl .