Daliegaten bij de Oosterboekelweg in De Weere.
Daliegaten bij de Oosterboekelweg in De Weere. Foto: Netty Zander

Cursus ‘Kennismaken met Westfriesland’ in Hoogwoud

Algemeen

HOORN / HOOGWOUD - Onder de noemer ‘Kennismaken met Westfriesland’ organiseert het Westfries Genootschap een informatieve eendaagse cursus over Westfriesland en haar rijke geschiedenis. Er is gekozen voor een nieuwe opzet, waarbij het Westfriese landschap, de Westfriese Omringdijk en de stolpboerderijen centraal staan. In de cursusstof zijn de nieuwste inzichten over de genoemde onderwerpen verwerkt.

De cursus wordt gegeven op zaterdag 19 november in horecacentrum De Hooghe Heeren, Herenweg 60 in Hoogwoud. Aanvang 9.30 uur. Om 10.00 uur is de opening door de Jan Smit, voorzitter van het Westfries Genootschap. Daarna komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals ‘Land en water’, ‘Stolpboerderijen’ en ‘Hoe Westfriesland vorm kreeg’. Tussendoor is er een lunch, deze zit bij de prijs inbegrepen. Om 14.15 uur is er een informeel samenzijn, waarbij de deelnemers een drankje en een hapje aangeboden krijgen. Rond 14.45 uur is de cursus afgelopen.

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft voor Westfriesland. De kosten voor de hele cursus zijn 25 euro, inclusief lunch en consumpties. Meedoen? Maak dan het bedrag over op rekeningnummer NL60 INGB 0000 7079 13 ten name van het Westfries Genootschap. Vermeld daarbij de woorden Cursus Kennismaken en naam en adres. De betaling dient uiterlijk 14 november binnen te zijn.

Meer informatie? Neem contact op met het secretariaat: 0229-217121 of contact@westfriesgenootschap.nl .