Team Sportservice organiseert voor de tweede keer dit jaar een driewekelijks programma met fietslessen voor senioren.
Team Sportservice organiseert voor de tweede keer dit jaar een driewekelijks programma met fietslessen voor senioren. (Foto: aangeleverd)

Veilig op de fiets in de koude maanden

REGIO - Team Sportservice organiseert voor de tweede keer dit jaar een driewekelijks programma met fietslessen voor senioren. Deze keer zijn de lessen ook op het najaar en de winter gericht. Oudere fietsers zijn vaak kwetsbare verkeersdeelnemers. De risico’s liggen vooral binnen het groeiend gebruik van e-bikes en dat bij ongevallen sneller botbreuken optreden naarmate de leeftijd stijgt. Reden genoeg om dus te starten met dit aanbod. 

Dit keer heeft Team Sportservice dus ook aandacht voor het najaar en de winter met onder andere punten als: waar moet je op letten en wat kan je doen aan eigen veiligheid op de fiets? Deelnemers krijgen na elke les ook een handig presentje mee, wat ook bijdraagt aan fietsveiligheid. Bij de derde les wordt zelfs een fietsspiegeltje gemonteerd. Dit is vooral handig als het achteromkijken niet meer zo makkelijk gaat.  

Deze lessen worden aangeboden vanuit het programma Doortrappen. Projectcoördinator Paul Molenaar: "Met dit programma willen wij senioren bereiken die al fietsen, maar toch wat ondersteuning en tips kunnen gebruiken. De lessen worden in kleine groepen gegeven, zodat we iedereen voldoende persoonlijke aandacht kunnen geven."

De persoonlijke wensen komen ook terug in de lessen. Voor de een is dat op- en afstappen, voor de ander is het leren fietsen op een nieuwe elektrische fiets en weer een ander vindt het misschien lastig om balans te houden tijdens het omkijken. Bewegingsagoog Ramon Kolenberg van Team Sportservice begeleidt de lessen.  

Voor meer informatie zijn er eerst twee bijeenkomsten gepland: donderdag 10 november van 14.00 tot 15.00 uur in Bibliotheek Obdam, Dorpsstraat 155 in Obdam en woensdag 9 november van 14.00 tot 15.00 uur in Dorpshuis de Schalm, Dr. Nuijensstraat 14b in Westwoud. De lessen vinden plaats in de periode 16 november tot en met 2 december op woensdag en vrijdag. Meedoen kan dan op één van deze locaties: woensdag 16, 23, 30 november van 11.00 tot 12.00 uur Parkeerterrein Zwembad Buitenmeere, Stationsweg 2 in Obdam, woensdag 16, 23 en 30 november van 13.00 tot 14.00 uur Parkeerplaats IJsbaan Hoorn, Westfriese Parkweg, vrijdag 18, 25 november en 2 december van 13.00 tot 14.00 uur IJsbaan Hoogkarspel, Sluisweg 6.           

Meeedoen met de lessen is op eigen risico en de kosten zijn vijf euro per persoon per keer. Graag contant op de locatie te voldoen aan de lesgever. Aanmelden kan bij Ramon Kolenberg via: rkolenberg@teamsportservice.nl of 06-13107434.