Dubbelkwartet Fonte di Musica.
Dubbelkwartet Fonte di Musica. (Foto: aangeleverd)

Kerstconcert Fonte di Musica

HOORN - Fonte di Musica kon dit jaar beginnen met een mooie serie zomerconcerten en kan na drie jaar ook eindelijk weer van zich laten horen in een gevarieerd kerstconcert. Gelukkig kan dit dubbelkwartet zo langzamerhand putten uit een rijk oeuvre aan vocale kerstklanken, afkomstig uit vele landen en stijlperiodes. Daardoor is het concert aangenaam afwisselend van karakter. Het kerstconcert staat gepland op vrijdag 23 december in de Oosterkerk aan het Grote Oost in Hoorn.

Jetse Bremer heeft enkele traditionele kerstliedjes in een modern jasje gestoken. Hiervan worden ‘Hoe leit dit kindeke’ en ‘Herders, hij is geboren’ uitgevoerd. Ook van recente datum is ‘I wonder as I wander’ van John Rutter. Uit de zestiende eeuw klinkt het dubbelkorige ‘Hodie Christus natus est’ van Palestrina, maar ook een traditioneel Zweeds kerstlied en een lief ‘Twinkle, little star’. 

Het Noord-Hollandse dubbelkwartet Fonte di Musica bestaat pas sinds 2016, maar elk lid kan bogen op een jarenlange zangervaring en de samenklank bleek boven verwachting. Zo mocht in 2017 al tijdens hun tweede optreden de publieksprijs van het Hoornse festival ‘Oude Muziek Nu’ in ontvangst genomen worden. De basis van het repertoire ligt in de oude muziek, maar al snel bleek het ensemble ook heel geschikt voor close-harmony zang waardoor er ook steeds meer moderne componisten op de lessenaar verschijnen.

Fonte di Musica bestaat uit: Nicoline Sijpheer en Maria Snijders (sopranen), Margreth Koning en Catharina Vreugdenhil (alten), Harrie en Frank Doodeman (tenoren), Richard den Bak en Philip Waardijk (bassen). 

Het concert begint om 20.00 uur. Meer informatie en tickets: www.fontedimusica.nl .