Pegaz is een reutje van 10 jaar oud.
Pegaz is een reutje van 10 jaar oud. (Foto: aangeleverd)

HOORN - Pegaz is een klein reutje van tien jaar oud. Hij is in het asiel terecht gekomen wegens ziekte van zijn eigenaar.

Pegaz is een rustig huis gewend zonder andere dieren of kinderen. Hij is terughoudend naar vreemden. Visite moet hem in het begin met rust laten, anders kunnen ze een corrigerende snauw verwachten. Als hij je eenmaal kent, is hij dol op knuffelen. Hij heeft een consequente eigenaar nodig met duidelijke regels, anders laat hij dingen als borstelen niet goed toe. Bij het uitlaten loopt Pegaz netjes mee aan de riem en is hij goed sociaal met andere honden. Bij zijn vorige baas liep hij meestal los in het park. Hij rent graag achter tennisballen aan. Zijn vorige eigenaars werkten niet meer en als die toch even weg moesten, ging Pegaz vaak mee of er werd oppas geregeld. 's Nachts ging hij ook mee naar de slaapkamer. Alleen thuisblijven is niet zijn sterkste punt, dan gaat hij blaffen. Het dierentehuis zoekt voor Pegaz daarom een nieuwe baas bij wie hij weinig alleen hoeft te zijn!

Poes Fientje, het dier van vorige week, heeft een nieuw thuis gevonden. Wie interesse heeft in Pegaz, kan bellen met Dierentehuis Hoorn: 0229-218197.