Interesse in het vrijwilligerswerk? Meld je dan aan voor de informatiebijeenkomst op 23 mei.
Interesse in het vrijwilligerswerk? Meld je dan aan voor de informatiebijeenkomst op 23 mei. (Stockfoto)

Luisterhelden gezocht voor Luisterlijn

ZAANSTAD - Vierentwintig uur per dag zijn de vrijwilligers van de Luisterlijn bereikbaar. Landelijk, maar ook lokaal, zoals in Zaandam. Voor onze locatie Zaandam bestaat er een dringende behoefte aan nieuwe Luisterhelden. In juni start weer een training om nieuwe vrijwilligers op te leiden. Alle informatie daarover wordt verstrekt tijdens een bijeenkomst op maandag 23 mei.

Informatie-bijeenkomst op 23 mei

Het aantal mensen dat contact opneemt met de Luisterlijn stijgt al jaren. In 2021 trokken ruim een half miljoen mensen aan de bel. “Het is ontzettend belangrijk dat we op elk moment van de dag goed bereikbaar zijn. Daarvoor zijn echt nieuwe vrijwilligers nodig”, vertelt trainer Andrea Kuhn.   

 Joke, een van de vrijwilligers uit Zaandam, vertelt: “Als ik dienst heb, is het elke keer weer een verrassing waar mensen graag over willen praten. Soms voelt iemand zich erg eenzaam, of er is ruzie binnen de familie. Maar het kan ook gaan over een nieuwe jurk. Mensen willen graag gehoord worden en daarvoor nemen we de tijd. Je loopt als het ware even met elkaar op en door erover te praten, komen mensen vaak zelf al tot een oplossing. Dat is zo mooi, daar geniet ik iedere keer weer van!” 

Interesse? Meld je dan aan voor de informatiebijeenkomst op 23 mei van 16.00 tot 17.00 uur. Stuur een mail aan zaandam@deluisterlijn.nl om je op te geven.  

'Je loopt als het ware even met elkaar op'

De Luisterlijn biedt al zestig jaar anonieme hulp op afstand. Vanuit 28 locaties, waaronder Zaandam, voeren zo'n 1.500 vrijwilligers dag en nacht ruim 350.000 anonieme gesprekken per jaar, via telefoon, chat en e-mail. Deze vrijwilligers worden opgeleid en begeleid door beroepskrachten. Geïnteresseerden in het vrijwilligerswerk kunnen zich melden via www.deluisterlijn.nl/vrijwilligerswerk. Bellen voor een anoniem gesprek met een vrijwilliger kan dag en nacht naar 088 0767 000, chatten of mailen via de website van de Luisterlijn.