Afbeelding
(Foto: Adobe Stock)

Bedankmail na sollicitatiegesprek

Heb je een sollictatiegesprek gehad? Spannend! Wist je dat veel werknemers na dit gesprek wachten op een reactie van de werkgever? Vergroot jouw kans op de baan en onderneem actie door een bedankmail te sturen.

Fris geheugen van de recruiter op 

Heb je een leuk en positief gesprek gehad? Stuur dan een mailtje achteraf. Hierin bedank je de recruiter voor het gesprek. Ruim de helft van de sollicitanten stuurt nooit een bedankmail. Een slimme tip om jezelf te onderscheiden dus! Fris het geheugen van de recruiter op en vat kort samen waarom jij veel voor het bedrijf kunt betekenen. Laat daarnaast weten dat je er veel zin in hebt om de afdeling naar een hoger level te tillen. 

Slimme tip

Een slimme tip om jezelf te onderscheiden: Houd het bij één positieve e-mail, want je wilt niet te wanhopig overkomen. Had je veel zenuwen tijdens het gesprek? Gebruik de bedankmail dan om jouw antwoorden verder toe te lichten. 

Toch afgewezen?

Afwijzing hoort erbij, dus als je bent afgewezen is het slim om te vragen waarom het bedrijf niet voor jou heeft gekozen. Hier steek je weer wat van op. Veel succes!