Beeld van  de eerste editie in 2021.
Beeld van de eerste editie in 2021. (Foto: aangeleverd)

Kunst uit de Bocht in Zaanbocht

WORMERVEER - Dertig kunstenaars presenteren hun werken op 11 juni in de Zaanbocht tijdens de manifestatie Kunst uit de Bocht. 

Kunstenaars/schilders/tekenaars komen deze dag in de Zaanbocht plein air schilderen. Dat wil zeggen dat ze ter plekke aan het werk gaan. Sommigen vanaf de kade en anderen vanaf een boot. Er varen twee boten voor de Plein Air kunstenaars. Een sloep van de Poelboerderij en de Blusboot de Weer van de Brandweer. Deze brandweerboot is een stukje historie op het water. Misschien laat de Brandweer nog even zien dat de boot nog steeds kan doen waarvoor hij is gemaakt; blussen. 

De plein air deelnemers kunnen ook mee doen aan een wedstrijd. Een deskundige jury zal uit de inzendingen de beste, op deze dag, gemaakte kunstwerken kiezen. De prijzen zijn beschikbaar gesteld door de ondernemers uit de Zaanbocht. De prijsuitreiking om 17.00 uur in Lokaal de Kroon, Markstraat 11 in Wormerveer.

Jongeren 

De leerlingen van groep 7 /8 van de Toermalijn school hebben in het kader van dit evenement op 30 mei les gehad van de Zaanse Kunstenaar Barbara Guldenaar. Het thema "de schilder Matisse”. Op zaterdag gaan de leerlingen in de Zaanbocht verder werken aan hun op Matisse geïnspireerd kunstwerk. Er is ook extra vermaak voor de bezoekers. Zo dragen de Zaanse stadsdichters Lisa van Tongeren en Reinier Fosch een gedicht voor en vertelt schrijver/journalist Guus Bauer een verhaal.

Op de kunstmarkt is ook Egon de Regt present. Hij is de winnaar van het tv-programma Project Rembrandt 2022. Hij geeft de hele dag demonstraties van Talens Cobra Oil paint.

De kunstmarkt begint om 10.00 uur en eindigt rond de klok van 16.00 uur.


Afbeelding