Stap gerust eens binnen.
Stap gerust eens binnen. (Foto: Dirk Karten)

'Winkel in ontmoetingen'

(vervolg voorpagina)

nemen en je sociale contacten uit te breiden”, nodigt Ton uit. De voormalig districtshoofd van de Zonnebloem zoekt nog mede-vrijwilligers. “We zijn nu met z’n elven, maar dat zijn er elf tekort”, zegt Ton. “Je werkt als vrijwilliger minimaal één dagdeel per week, dus veel tijd kost het niet. En je krijgt er heel veel voor terug.” Interesse? Stuur dan een mailtje naar: hetsocialewinkeltje@gmail.com. Ook mensen die wat voelen voor een bestuursfunctie zijn van harte welkom.

Anja en Ton hopen dat wat begon als een pilot van een half jaar uit zal groeien tot een stichtingsvorm en vaste waarde voor de wijk. “We denken aan het verzelfstandigen van Het Sociale Winkeltje waarmee we de toekomst zeker stellen. Deze wijk is opgezet zonder een dergelijke voorziening waarbij mensen op laagdrempelige wijze kunnen samenkomen. Uit het succes van dit eerste jaar blijkt dat er behoefte is aan een plek als deze. Ideaal zou zijn als we het met alle partijen voor elkaar krijgen hier minimaal vijf jaar te kunnen blijven. Daarom zoeken we ook bestuursleden om de verzelfstandiging vorm te geven”, aldus het tweetal.

Zaterdag 25 juni is een perfect moment om kennis te maken met het Sociale Winkeltje. Dan wordt het éénjarig bestaan gevierd. Er zijn tal van activiteiten zoals een verjaardaglunch aan de buurttafel (wel even aanmelden via de mail want er is plek voor maximaal 40 mensen). Er is open huis van 14.00 tot 17.00 uur met onder meer muziek, hapjes en mini-workshops. 

Voor actuele informatie: kijk op het raam van Het Sociale Winkeltje. Ook is er de facebookpagina Het Sociale Winkeltje. Mailen of bellen kan ook: hetsocialewinkeltje@gmail.com of 06-82083542. Of naar de opbouwwerker Anja Burger via 06-22701230.