Rik Jacobs (links) van Zaannotarissen vertelt aan Bas Husslage, manager van de Zaanse Uitdaging, de totaalopbrengst.
Rik Jacobs (links) van Zaannotarissen vertelt aan Bas Husslage, manager van de Zaanse Uitdaging, de totaalopbrengst. (Foto: Dirk Karten)

Matches twaalfde Zaanse Beursvloer leveren 81.123 euro op

Algemeen

ZAANDAM - De twaalfde editie van de Zaanse Beursvloer heeft een gekapitaliseerde waarde van 81.123 euro opgebracht. De beursvloer vond gisterenmiddag plaats in cultureel centrum De Bullekerk. 

Veel blije gezichten waren er te zien bij zowel non-profitorganisaties als het Zaanse bedrijfsleven gedurende de matches die op laagdrempelige wijze werden gemaakt. Het concept ‘breng vraag en aanbod rechtstreeks bij elkaar’ bleek harder nodig dan ooit. Vertegenwoordigers van maatschappelijke betrokken organisaties die we spraken, vertelden dat de hulpvraag naar bijvoorbeeld kleding en voedsel nu sterk toeneemt. 


Burgemeester Jan Hamming verzorgde de officiële opening. “De Beursvloer speelt een belangrijke rol om vraag en aanbod concreet bij elkaar te brengen.”   

Elkaar vooruit helpen

Zo vertelde burgemeester Jan Hamming, die de Beursvloer opende, dat hij onlangs Zaanse scholen had bezocht waar tachtig procent van de kinderen zonder ontbijt naar school worden gestuurd. “Vooral in kwetsbare wijken gaat het nu echt mis. Aan ons als gemeente, maar ook het Rijk, is het de taak hier wat aan te doen. We hebben een enorme verantwoordelijkheid om samen onze schouders eronder te zetten. Elkaar vooruit te helpen. Ik weet dat de wil om dat te doen er is bij veel Zaankanters. Maar dan moeten wel elkaar wel vinden. De Beursvloer speelt daarbij een belangrijke rol om vraag en aanbod concreet bij elkaar te brengen.”

De eerste burger van Zaanstad voegde zelf daad bij het woord en was ook zelf direct aanspreekbaar gedurende het event.

De Beursvloer is een opzet van de Zaanse Uitdaging waarbij maatschappelijk betrokken ondernemers met gesloten beurs menskracht, materialen of kennis beschikbaar stellen.

De matches worden niet vrijblijvend gemaakt maar op schrift gezet en officieel opgetekend onder toeziend oog van het enthousiaste team van Zaannotarissen.

Burgmeester Jan Hamming verzorgde de officiële opening. "De Beursvloer speelt een belangrijke rol om vraag en aanbod concreet bij elkaar te brengen."