Wie heeft er zin in om achter het stuur te kruipen van Buurtbus 456 in Zaanstreek-Zuid?
Wie heeft er zin in om achter het stuur te kruipen van Buurtbus 456 in Zaanstreek-Zuid? (Foto: aangeleverd)

Vrijwillige chauffeurs gezocht voor Buurtbus 456 in Zaanstreek-Zuid

ZAANSTREEK - Buurtbusvereniging Zaanstreek Zuid uit Assendelft is op zoek naar chauffeurs. De vereniging vindt het belangrijk om openbaarvervoer te blijven bieden voor de buurtschappen Assendelft, Nauerna Westzaan en de Havenbuurt naar station Zaandam. 

Daar waar de grote stadsbussen niet kunnen komen, rijdt de buurtbus lijn 456. In het pré coronajaar 2019 vervoerde de buurtbus ruim 39.500 passagiers. “Voor dit jaar verwachten wij eenzelfde aantal reizigers te kunnen verwelkomen in onze buurtbussen”, aldus bestuurslid Fons Arens. 

Vrijwilligerswerk

“De concessie voor het openbaar vervoer in Zaanstad, zal vanaf eind 2023 worden overgenomen door busbedrijf EBS. De dienstregeling van de buurtbussen wordt dan onder de naam van EBS voortgezet. Om de continuïteit van de lijndienst te kunnen blijven waarborgen, is er regelmatig plaats voor nieuwe chauffeurs. Het is vrijwilligerswerk, maar niet vrijblijvend. Een busdienst duurt drie uurtjes. Wij vragen aan onze chauffeurs, of zij één of twee diensten per week beschikbaar kunnen zijn. Een geldig B rijbewijs is voldoende”, licht het bestuur toe.

De achtpersoons Mercedes persoonsbusjes rijden zes dagen in de week van ca. 07.00 uur tot 19.00 uur. De vereniging bestaat uit ongeveer vijftig chauffeurs. Op zon- en feestdagen rijdt de buurtbus niet. De chauffeurs kunnen per maand opgeven wat hun voorkeursdag of -tijdstip is. Ervaren chauffeurs zorgen voor de opleiding. Zie ook www.buurtbuszaanstreekzuid.nl of neem vrijblijvend contact op met Fons Arens 06-10680796 of mail fonsarens@gmail.com