Gezelligheid én met 13,6 %  korting uit eten bij Jongwijs en De Waterraaf.
Gezelligheid én met 13,6 % korting uit eten bij Jongwijs en De Waterraaf. (Foto: aangeleverd)

'Als je lege panden wil voorkomen moet je niet naar Amsterdam uit eten gaan'

(vervolg van voorpagina)

ZAANSTREEK - "Dat doen we door ze voor het voetlicht te brengen als ze straks Zaanse gerechten op de menukaart hebben staan. Zaans op je bord is een promotiecampagne voor én met elkaar. Niemand wil tenslotte lege panden in het centrum. Maar als je dat wil voorkomen moet je niet naar Amsterdam gaan om daar uit eten te gaan. Dat hoeft ook niet, de Zaanse horeca is goed en biedt een gevarieerde keuze. Dat ruik je soms én proef je zeker bij Zaans op je bord!”

Achter de streekproducten en makers schuilen mooie verhalen. De Zaanstore – onderdeel van Marketing Zaanstreek en te vinden op het Stadhuisplein - filmde drie Zaanse makers: de chocolademakers van De Euforij, de mensen achter Zuivere Koffie en de makers van Zaanse zeep. Kijk op www.zaans.nl/plan-je-bezoek/zaanstore/zaansmaken voor deze films waarin je de Zaanse makers leert kennen en het maakproces ziet.

Acties Zaanse producten

Grote kans dat je na het zien van de films de producten van deze Zaanse makers wilt proeven en/of proberen. Gedurende oktober lopen er daarom acties bij de Zaanstore. Zo kun je bij aanschaf van Zaanse zeep een eigen bakje of zakje gratis laten vullen met circa 40 gram heerlijk ruikende zeepsnippers. De Euforij doet bij elke twee repen die je koopt nog een derde reep cadeau. En koop je deze actiemaand Zuivere Koffie, dan kun je met de bon van je aankoop een compleet koffiepakket winnen.

Meer informatie over de actiemaand met Zaanse producten lees je op de website www.zaansmaken.nl.


De 'making of' van de film bij Zaanse zeep.
Genoeg creativiteit op je bord, zoals bij restaurant De Waterraaf.