Lezers schrijven: Homobeleid Wormerland ontbreekt

WORMER - Sinds zes jaar groeit de anti homo sfeer onder jongeren in Wormer. Bewoners in de Molenbuurt horen steeds vaker jongeren 'homo' scanderen. Een bewoner heeft diverse instanties benaderd omdat hij wordt lastiggevallen. Ook het voltallige gemeentebestuur is op de hoogte. De burgemeester grijpt niet in.

Gedrag Wormerse jeugd verhard

De jongeren zijn rond de 16 jaar. Ook kinderen van rond de 12 jaar vallen lastig. Vuurwerk tegen het huis. Sneeuw in brievenbus en gang. Ramen bekladden en vernielen. Druktoetsenplateau beneden bij de flat werd bekrast met Homo. Jeugd scheldt mensen uit. Zij staan beneden de flat te schelden in bijzijn van buren. Wekelijks, tot in de late uurtjes belletje trek. Achtervolgingen tot in de supermarkt worden toegestaan. Opwachting en uitschelden voor de supermarkt worden getolereerd.

Ingrijpen

De man is hetero en begrijpt niet waarom de Boa's van de gemeente niet ingrijpen. Adressen van de daders zijn bekend. Persoonlijke spullen worden bekrast. Volgens de politie heeft dit lastig vallen van burgers geen prioriteit, ondanks de vele aangiften die zijn gedaan.

De aangever is drie maanden lang door de verantwoordelijke bij de gemeente aan het lijntje gehouden. Asielzoekers uit Oekraïne hadden wel prioriteit. Tenslotte was Beter Buren niet de aangewezen instantie. Ook het Sociaal Wijkteam kon geen advies geven.

Instanties kijken weg

De gemeente Wormerland heeft geen homobeleid. De man, slachtoffer, van deze haters, vindt dat de gemeente dit probleem eens serieus moet gaan aanpakken. Dat mag wel eens na zes jaar niets doen.


Naam schrijver bekend bij de redactie