Mevrouw Afra Veerman-Noom krijgt van loco-burgemeester Natasja Groothuismink felicitaties voor de Koninklijke onderscheiding.
Mevrouw Afra Veerman-Noom krijgt van loco-burgemeester Natasja Groothuismink felicitaties voor de Koninklijke onderscheiding. (Foto: Gemeente Zaanstad / Bart Homburg)

Koninklijke onderscheiding

KROMMENIE - Mevrouw Afra Veerman-Noom ontving onlangs de Koninklijke onderscheiding vanwege 20 jaar vrijwilligerswerk bij de Vereniging de Zonnebloem, afdeling Krommenie. 

Mevrouw Afra Veerman-Noom is sinds haar pensionering in 2002 vele uren per week actief voor De Zonnebloem, afdeling Krommenie. Zij is de dragende kracht bij evenementen en uitjes. 

Zo biedt zij de helpende hand bij bijeenkomsten, theaterbezoeken, bus- en boottochten en organiseert het vervoer van de gasten/vrijwilligers van en naar de verschillende activiteiten. Daarnaast zorgt mevrouw Veerman-Noom voor de administratieve en financiële afwikkeling van de kosten en de bijdragen van deze activiteiten.

Onmisbare vraagbaak

Ook zeer waardevol is haar consequente, persoonlijke aandacht aan een aantal “gasten” via een zogenoemd “Zonnebloem-bezoek”. En hoewel zij zelf (op eigen verzoek) geen deel uitmaakt van het bestuur, wordt zij door het bestuur met regelmaat geraadpleegd bij het organiseren van activiteiten en andere zaken. Door haar jarenlange ervaring, betrokkenheid en organisatietalent is zij geworden tot een welhaast onmisbare vraagbaak.

Arbeid en activiteiten

Tot haar pensionering was mevrouw Veerman-Noom werkzaam als salarisadministrateur bij een supermarktbedrijf. Tussen 1966 en 1974 verzorgde ze daarnaast de administratie van de voetbalvereniging WSV-30 in Wormer.