Cultuursafari tijdens Gluren bij de buren

ZAANSTAD - Tijdens het podiumfestival Gluren bij de Buren zondag 3 juli kan in de tuinen en huiskamers van bewoners genoten worden van podiumkunst.

Zaankanters gooien zondag 3 juli hun deuren en tuinhekken wagenwijd open en bij hen thuis zijn optredens te zien van lokale podiumkunstenaars. Het programma van Gluren bij de Buren Zaanstad zit bomvol verrassingen, vanaf nu uit te pluizen op www.glurenbijdeburen.nl.

135 optredens

Het is tijd om op avontuur te gaan naar cultuur. Jazz-trio’s, musicalsterren (in de dop), punkbands, balletdansers, grappenmakers, kleinkunstenaars en andere podiumbeesten vertonen hun kunsten in intieme setting. Op elke deelnemende locatie treedt een act drie keer op, tussen 13:00 uur en 18:00 uur. In totaal zijn er 135 optredens op 45 locaties. Hoofdpartner van Gluren bij de Buren is dit jaar SPAR. John van der Ent, Algemeen Directeur van SPAR: “Onze kracht als gemakswinkel ligt in de lokale aanpak. Net zoals Gluren bij de Buren dat doet. Daarom dragen wij graag bij aan de ontmoeting en verbinding tussen bewoners binnen verschillende wijken en gemeenten die meedoen.”

Plan je eigen gluurroute

Op de website is het volledige en meest actuele programma te vinden, met landelijk in totaal maar liefst 1500 deelnemende locaties om een weg door te banen! Ook kan er een eigen route uitgestippeld worden om te printen of te delen met goede buren en verre vrienden. Meer info: www.glurenbijdeburen.nl.