Blijdschap op het Zaantheaterpodium als bekend wordt gemaakt wie zich Beste Zaanse Zakenvrouw van 2022 mag noemen.
Blijdschap op het Zaantheaterpodium als bekend wordt gemaakt wie zich Beste Zaanse Zakenvrouw van 2022 mag noemen. (Foto: aangeleverd)

Katinka de Boer wint eretitel Beste Zaanse Zakenvrouw 2022

Algemeen

ZAANDAM - Tijdens een mooi bezocht ZaanLinQ Event afgelopen week in het Zaantheater heeft de jury besloten dat Katinka de Boer, directrice van thuiszorgorganisatie Zorgbegrip, komend jaar met trots en eer de titel Zaanse Zakenvrouw 2022 mag dragen.

Met aspecten als ‘goed leiderschap, hart voor de mens en een echte ondernemer zijn die kansen en verbeteringen blijft zien en ze ook aanpakt en nooit stil blijft staan’ motiveerde de jury hun keuze om Katinka de Boer ook als voorbeeld voor andere ondernemers in het zonnetje te zetten. 


Een stralende Katinka de Boer.

Juryrapport

“Zij heeft haar onderneming gemaakt tot wat het nu is. Haar pad in het ondernemerschap was niet geplaveid. Zonder geld en middelen is zij gestart en nu staat er een prachtig bedrijf. Bereikt met veel zelfontwikkeling en ongelofelijk veel doorzettingsvermogen en opoffering. Met passie voor haar klanten, maar vooral met oog voor haar team. Als jonge vrouw, moeder en ondernemer is zij een rolmodel voor haar team, studenten en iedere vrouw. Met oog voor de ecologische footprint en als erkend leerbedrijf, vindt zij het belangrijk om maatschappelijke impact te maken in de Zaanstreek. Zij is zich bijzonder bewust van haar rol als goede werkgever. Samen met haar team bewaakt zij de kwaliteit, maar ook de persoonlijke zorg met de juiste inzet en kennis. Vanuit haar eigen ervaring als verpleegkundige draagt zij haar kennis uit en met haar enthousiasme om constant naar verbeteringen te zoeken, staat zij nooit stil”, aldus het juryrapport.

Blije gezichten bij de deelneemsters aan de verkiezing en dagvoorzitter Anita Witzier.

Verbinding

Maar er waren meer positieve zaken te noemen voor de bezoekers aan het ZaanLinQ Event 2022. Dat begon met spreker en astronaut André Kuipers. Hij inspireerde de bezoekers met zijn ervaringen opgedaan tijdens zijn twee ruimtemissies. Geheel in lijn met het thema ‘verbinding’ van het ZaanLinQ Event vertelde André hoe hij in verbinding bleef met de mensen op de aarde. Zo dook hij vooral tijdens zijn laatste ruimtereis in 2011 regelmatig op in de (online) media om zoveel mogelijk mensen te laten meegenieten van zijn belevenissen in de ruimte. 

Mediatiesessie

Hierna werd Zaanse Zakenvrouw zonder personeel Myrna van Kemenade op het podium gevraagd om in een korte meditatiesessie het publiek in verbinding te komen met zichzelf en elkaar. Iedereen ging compleet ontspannen de pauze in. In het tweede deel was de spanning op het podium voelbaar. Het werd tijd voor de bekendmaking van de winnares van de de titel Beste Zaanse Zakenvrouw van het Jaar. Dagvoorzitter Anita Witzier stelde op enthousiaste en uitgebreide wijze de drie genomineerden voor aan het publiek. 


Nuriye Yoldas van Nur Culinair won de publieksprijs.

Na het zien van de bedrijfsvideo’s en een kort interview met Katinka de Boer, Mabel van den Top en Nuriye Yoldas was het de beurt aan de bezoekers in de zaal om live te stemmen voor de publieksprijs. Deze werd gewonnen door Nuriye Yoldas van Nur Culinair. Locoburgermeester Hans Krieger maakte daarna via het voorlezen van het juryrapport de winnares bekend van de eretitel Beste Zaanse Zakenvrouw van 2022. 

Katinka de Boer wint eretitel Beste Zaanse Zakenvrouw 2022.
De publieksprijs werd gewonnen door Nuriye Yoldas van Nur Culinair.
De winnaressen van de avond,
Blije gezichten en prijzen.
Het ZaanLinQ Event werd goed bezocht.