Een heerlijk dagje uit.
Een heerlijk dagje uit. (Foto: Barbara van Wijk)

Op bezoek in Barneveld

Algemeen

Door Barbara van Wijk

OOSTZAAN - Veel ouderen van Oostzaan kijken er al meer dan twee jaar reikhalzend naar uit: de Dagtocht voor de Ouderen, vroeger georganiseerd door de Stichting Ouderendagtocht, maar nu heeft WelzijnWonenPlus de touwtjes in handen. 

Zoals alle activiteiten werd ook deze vijfentachtigste dagtocht een paar jaar geannuleerd, maar nu staan de deuren weer wagenwijd open en dát lieten de reislustigen zich geen twee keer vertellen. De animo om mee te doen was groot. Maar liefst vier bussen stonden al om halfnegen klaar om de totaal honderdvijfenzestig deelnemers te vervoeren richting Veluwe. Barneveld was de bestemming.

Burgemeester Marvin Polak kwam de senioren even vriendelijk toespreken, een fijne dag wensen, en uitzwaaien, want in Barneveld stond de Oostzaners een dagje vol gezelligheid te wachten. Heerlijk koffiedrinken, wat lekkers erbij, muziekje aan en dan volgde een bezoekje aan het pluimveemuseum. Hier wordt de geschiedenis van de kip en ei getoond. De antieke broedmachine is hier in het museum nog in bedrijf en menig kuikentje is hier geboren. In de hoendertuin pronken meer dan twintig Oudhollandse rassen met hun mooiste veren. Dáár wordt wat af-gekakeld en -gekukeld. 

Een heel gezellig gekakel, want veel deelnemers zagen elkaar nu na lange tijd weer. Na alles in het museum bewonderd te hebben stond er een heerlijk etentje klaar, met in de hoofdrol... nee, geen mals stukje kip, maar wel heerlijke schnitzels. Dat was ook smullen. 

En na de  koffie was het alweer tijd om in de bus te stappen, terug naar Oostzaan, van origine hét gevogeltedorp van Noord Holland, waar de laatste verrassing van de dag al op de bussen stond te wachten: een dweilorkestje liet vrolijke klanken horen, waarbij zowaar zelfs een paar voetjes van de vloer kwamen.