Genieten van de natuur tijdens het open tuinenweeknd bij Jan Vroegop.
Genieten van de natuur tijdens het open tuinenweeknd bij Jan Vroegop. (Foto: Dirk Karten)

Jan Vroegop houdt open tuinenweekend

ZAANDAM - In het weekend van 18 en 19 juni viert Tuinvereniging Jan Vroegop zijn 75-jarig bestaan met een open tuinenweekend. Tuinliefhebbers zijn welkom op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 11.00 tot 16.00 uur op Ringweg 280.

Zaterdag om 10.30 uur ontvangt burgemeester Jan Hamming het eerste exemplaar van het jubileumboekje. Aansluitend zal stadsdichter Lisa van Tongeren een speciaal geschreven gedicht over het complex voordragen. Daarna is de fototentoonstelling voor bezoekers geopend en zijn er op de tuinen tal van activiteiten:

Een greep uit de activiteiten: kunstroute met kunstenaars van Tengel, tuinen bezichtigen, rondleiding over het complex door onder andere Flip Valk, rommelmarkten, diverse hapjes en versnaperingen, muziek (onder meer een optreden salon-orkest Sanseveria op zondag), kinderspeurtocht (op zaterdag) en knutselen met het ZNMC (op zondag), informatie van de Imkervereniging. Tip: er is beperkte autoparkeergelegenheid in de buurt, dus kom zoveel mogelijk lopend of met de fiets.