Wendbaarder en goedkoper dan de bakfiets.
Wendbaarder en goedkoper dan de bakfiets. (Foto: aangeleverd)

'Nieuwe Icycle Double Cargo is goedkopere alternatief voor de bakfiets’

WORMERVEER - “Hij rijdt echt geweldig. De gewichtsverdeling is namelijk perfect doordat het frame een stuk lager is terwijl de een normale fietshouding wel behouden is gebleven. De brede banden helpen mee aan een super stabiel rijgedrag”, zegt Jos Wiebring, manager bij Fiets.com, Plein 13, nummer 59 in Wormerveer over de nieuwe bijzondere elektrische fiets waar twee kinderen achterop vervoerd kunnen worden.

Noviteit bij Fiets.com voor jonge ouders met meerdere kinderen: nieuwe Icycle Double Cargo e-bike

De nieuwe fiets is met recht een noviteit te noemen. Normaal gesproken kun je één kind voorop en één kind achterop meenemen op je gewone fiets. Deze nieuwe Icycle Double Cargo e-bike is het alternatief voor de – lompe- bakfiets als je meerdere kinderen wil vervoeren.

Twee achterzitjes

De Double Cargo is geschikt voor het monteren van twee achterzitjes en een krat of mand aan de voor- en achterkant. Door zijn 20 inch wielen en brede banden is deze fiets zeer wendbaar en uiterst stabiel. Ook het op en afstappen of stilstaan voor de verkeerslichten is zeer veilig omdat je met beide voeten goed bij de grond kan. Met zijn speciale dubbelle standaard is deze fiets ook zeer makkelijk te parkeren met volle belading.

Actieradius

“De nieuwe Icycle Double Cargo e-bike heeft bovendien een waanzinnig krachtige motor. De grote vraag is natuurlijk altijd ‘hoe groot is de actieradius?’ Dat hangt altijd af van zaken als wegdek, wie er allemaal meegaat, de weersomstandigheden etc. Maar de 75 tot 100 km moet je zeker kunnen halen met de krachtige Bafang M400 max drive motor met een piek vermogen van max. 80 Nm”, vertelt Jos. “Ook handig: op het display zie je het aantal kilometers die je nog kunt rijden op de acculading.”

Geen ketting

De onderhoudsvrije Gates CDX Belt aandrijving vraagt geen onderhoud en gaat veel langer mee dan een normale ketting. Bovendien is deze aandrijving geruisloos.  “De Icycle Double Cargo e-bike heeft bovendien zeven versnellingen, hydraulische schijfremmen en een geveerde voorvork. Door het handig weg te klappen stuur is de fiets ook makkelijk voor transport in een kleine bedrijfsauto.  Met een 630 Wh Accu is er ook genoeg stroom aan boord.”

De Icycle Double Cargo e-bike kost € 2999,- en staat rijklaar bij Fiets.com na het maken van een afspraak voor een proefrit. Zie ook www.fiets.com

Prima gewichtsverdeling en rijgedrag door het speciale frame en de dikkere banden.