Mmmmm, wat smaakt dat bokbier toch lekker!
Mmmmm, wat smaakt dat bokbier toch lekker! (Foto: PxHere)

Gouden regels voor gezellig Bokketochie

(vervolg van voorpagina)

ZAANSTREEK - Het duo raakt enthousiast als ze een tipje van de sluier oplichten welke bokbieren er deze keer op de tap staan. 

Willem Wijker: "In de herfst hebben we meer keuze in bokbiersoorten dan in de lente. Of je het nu hebt over de Texels Bock, de Brugse Bok, de IJbok en de immer fijne Chouffe Bok 6666; het zijn stuk voor stuk prachtig donkere bieren.” "En vergeet niet de bok die je gewoon geproefd moet hebben: de Bokkelul!”, vult Marco aan. Het robijnrode bier van Brouwerij De Eeuwige Jeugd heeft een mooie schuimkraag en aangenaam moutkarakter met tonen van karamel en noten.

Elke horecagelegenheid heeft  vier herfstbokken op tap

Elke horecagelegenheid heeft vier herfstbokken op de tap. Die worden geserveerd voor een vaste prijs: 4,50 euro.

Bokbiertje geproefd? Laat een stempel op je kaart zetten bij de kassa van iedere deelnemer. Wie na afloop een volle kaart inlevert bij het café naar keuze, krijgt de herinnering. Nou is bokbier ook een drank met hoger alcoholgehalte dan gewoon bier. Voor wie ‘opziet' tegen zes glazen speciaalbier, is het goed te weten dat je gewoon een wijntje of glaasje spa kunt bestellen om de felbegeerde bokstempel te krijgen op je stempelkaart.

‘Gouden regels’

De organisatie van het Zaanse Bokketochie roept op het gezellig te houden en heeft voor een geslaagd Bokketochie een aantal ‘gouden regels’ bedacht. Zoals: laat de auto of (brom)fiets thuis. Pak de benenwagen. Of maak gebruik van de speciale Bokbus. Die rijdt als een gratis pendeldienst tussen de cafés. Heb respect voor de buren van de horecazaken. Dus niet ‘wild gaan plassen’. Volg de instructies van de handhavers. Die doen ook gewoon hun werk en willen weer veilig thuiskomen. Zijn er toch ongeregeldheden, meld het dan bij het betreffende café.

Tip

Tot slot deze tip: verdeel je tochie over de twee dagen. En last but not least: maak er samen een gezellige feestje van zonder kater. Laat het je smaken! Proost!