Het eerste exemplaar van de tweede druk is aangeboden aan wijkmanager Raoul Chocolaad. Hij kreeg het boekwerkje uit handen van Johan Duineveld, voorzitter DOKA, en Jaap de Jong, een van de samenstellers.
Het eerste exemplaar van de tweede druk is aangeboden aan wijkmanager Raoul Chocolaad. Hij kreeg het boekwerkje uit handen van Johan Duineveld, voorzitter DOKA, en Jaap de Jong, een van de samenstellers. (Foto: aangeleverd)

Tweede druk wandelgids ontdek heden en verleden van Krommenie

Algemeen

KROMMENIE - Er is een tweede druk uitgekomen van de wandelgids die hoort bij de wandeling ‘Ontdek het verleden in het heden’ door Krommenie. Het is een uitgave van winkeliersvereniging DOKA die tot stand is gekomen in nauwe samenwerking met het historisch genootschap Crommenie. 

De gemeente en de DOKA hebben gezamenlijk de uitgave financieel mogelijk gemaakt. Op dezelfde wijze zijn de bloemenpyramides en plantenbakken aan de lantarenpalen tot stand gekomen. Het eerste exemplaar van de tweede druk is tijdens een kennismakingswandeling door Krommenie aangeboden aan wijkmanager Raoul Chocolaad. Hij kreeg het boekwerkje uit handen van Johan Duineveld, voorzitter DOKA, en Jaap de Jong, een van de samenstellers van de gids.

De wandeling is een ontdekkingsreis langs het bekende en minder bekende erfgoed van Krommenie. De gids geeft in kort bestek informatie over de panden en de geschiedenis van Krommenie. In de heruitgave is ook een selectie oude foto’s uit de beeldbank van het historisch genootschap opgenomen. Leuk om heden en verleden te vergelijken.

De wandelgids is gratis te verkrijgen bij de DOKA-winkeliers.