Jade Schuurman, midden, organiseert ook huiskamerconcerten in zorginstellingen.
Jade Schuurman, midden, organiseert ook huiskamerconcerten in zorginstellingen. (Foto: aangeleverd)

Concert in verpleeghuizen een succes

ZAANSTREEK - Muziek verbindt, ontroert en tilt mensen op. Stichting Philomela gelooft in de kracht en schoonheid van kunst en muziek. Daarom willen zij klassieke muziek toegankelijk maken voor iedereen en organiseren ze huiskamerconcerten in onder meer verpleeghuizen.

Jade Schuurman van Monuta Jade Schuurman zag een verbinding met haar werk als uitvaartondernemer. "De dood verbindt en ontroert ook. In de begeleiding van families sta ik de nabestaanden bij zodat ze verder kunnen in hun leven. Ook zie ik in mijn werk regelmatig eenzaamheid in de zorginstellingen. Dit bracht me op het idee om huiskamerconcerten te organiseren in verpleeginstellingen."

Jade zocht de samenwerking op met Stichting Philomela en faciliteerde een concert in Verpleeghuis Guisveld in Zaandijk en een concert in Verpleeghuis Rosariumhorst in Krommenie. Het idee was om de bewoners een hart onder de riem te steken vlak voor afgelopen Kerstmis Maar corona gooide roet in het eten. Op vrijdag 3 juni was het dan eindelijk zover. De opkomst was groot, net als de verbinding. 

Jade Schuurman is in korte tijd een vertrouwd gezicht geworden in de Zaanstreek en zij nodigt mensen uit om in gesprek te gaan over de dood en uitvaartwensen. Openheid over het afscheid, praten over de dood verrijkt, verbindt en zorgt voor kwaliteit van leven. Ze komt graag in contact en gaat, geheel vrijblijvend, de dialoog aan in de eigen huiselijke omgeving. Bel 075 - 612 80 02 (ook bij overlijden 24/7) of mail naar: jschuurman@monuta.nl