De Velden in Assendelft.
De Velden in Assendelft. (Foto: Artist impression)

Nieuwbouwhuis met standaard vijf slaapkamers in groene omgeving

Zaanstad – Wie graag voor een nieuwbouwhuis kiest, houdt van een groene omgeving en toch graag in de buurt van Amsterdam woont, zit in Zaanstad goed. Het actuele aanbod aan nieuw te bouwen huizen is royaal en dat geldt ook voor de ruimte in die huizen. 

Huizen die voor een grote doelgroep bereikbaar zijn

De Velden in Assendelft bijvoorbeeld, is een wijk met 111 woningen: met name tussen-, hoek- en twee-onder-een-kapwoningen. De eerste fase bestaat uit 55 woningen. Ze hebben vijf slaapkamers! 

Daarnaast verrijzen er in Zaandam 88 nieuwe appartementen onder de naam Zaanse Helden. 


Gasloze woningen

Voor beide nieuwbouwcomplexen geldt dat de woningen gasloos zijn. De verwarming gebeurt middels warmtepompen of een ingenieuze Warmte Koude Opslag. Dat sluit aan bij de toenemende behoefte van mensen om bij te dragen aan duurzaamheid.

“Dit zijn echt ouderwets goede getallen”, zegt Annika van Wijk, nieuwbouwspecialist bij Bert van Vulpen makelaars en hypotheken over de aantallen huizen binnen genoemde nieuwbouwlocaties. “Binnen deze projecten hebben we huizen beschikbaar die voor een grote doelgroep bereikbaar zijn.”

Water en groen

Ze vervolgt: “De Velden maakt onderdeel uit van Kreekrijk, het grootste nieuwbouwproject van Zaanstad met circa acht- tot negenhonderd huizen. Het ligt naast de bekende wijk Saendelft. Kreekrijk is echter ruimer van opzet en heeft een heel andere aankleding. Naast woningen en de nieuwe Brede School, vind je er speelruimte, water en groen. De bewoners maken gebruik van de voorzieningen van Saendelft of van de naastgelegen dorpen Assendelft en Krommenie.”

Vijf slaapkamers

De eengezinswoningen in De Velden zijn absoluut royaal te noemen. Ze hebben maar liefst vijf slaapkamers en een woonoppervlak van 128 vierkante meter. De hoekhuizen meten zelfs tot 152 vierkante meter. “Ja, het zijn zeker forse rijwoningen”, zegt Annika van Wijk. “Dat is ingegeven door de behoefte van de consument aan meer ruimte. We zien dat veel mensen uit Saendelft belangstelling hebben voor deze huizen. Ze hebben hun gezinsleven daar opgebouwd en hebben de wens om groter te gaan wonen. Dit is de perfecte volgende stap. Het is dicht in de buurt, dus de kinderen kunnen gewoon op dezelfde school blijven.”

Parkeren op eigen erf

De twee-onder-een-kapwoningen in De Velden zijn zelfs 156 tot 163 vierkante meter groot. Ook deze huizen hebben vijf slaapkamers. Ze hebben alle ruimte voor parkeren op eigen erf en liggen aan het water. Het is mogelijk om nog meer binnenruimte te creëren door een uitbouw te maken. De prijzen zijn vanaf 540.000 euro vrij op naam.

Dicht bij station

Zaanse Helden is een nieuw project met twee-, drie- en vierkamerappartementen. Het ligt vlak bij het NS-station Zaandam en het centrum, maar toch met uitzicht op het groene landschap van Zaandam. Er zijn al vier blokken met appartementen opgeleverd en twee in aanbouw. De laatste drie blokken zijn in de verkoop gekomen en liggen deels aan de buitenrand van de bebouwing ligt, dit geeft een open uitstraling deels met uitzicht op de molen de Held Jozua er tegenover.

Eigen parkeergarage

Annika van Wijk: “Onderdeel van Zaanse Helden is het appartementencomplex De Ruyter, een gebouw van negen verdiepingen hoog. Het ligt nabij het water en heeft een kinderdagverblijf op de begane grond. Zowel alleenstaanden als stellen en kleine gezinnen hebben hier belangstelling voor. De appartementen zijn te koop vanaf 325.000 euro vrij op naam en zijn compleet met een keuken, toilet en badkamer.” Het gebouw De Groene Jager, een kleinschalig complex met veertien appartementen, is meer in trek bij senioren. Alle woningen zijn voorzien van een eigen parkeerplaats in de garage. De woningen worden verbonden met een bijzondere daktuin, een plek waar bewoners en omwonenden welkom zijn om te genieten van de Zaanse natuur.

Meer informatie

Bert van Vulpen makelaars en hypotheken, afdeling nieuwbouw, telefoon 075 - 647 20 60 of nieuwbouw@bertvanvulpen.nl | www.bertvanvulpen.nl.

Zaanse Helden in Zaandam.