RCZ spits Assendelft verdediging te snel af
RCZ spits Assendelft verdediging te snel af (Foto: Rodi Media/KK)

FEBO Zaanstad Cup jaarlijks Zaans voetbaluitje

ASSENDELFT - Sfeer, strijd en sportiviteit. Dat zijn de kernwaarden van FEBO Zaanstad Cup. Namens organisator SportsGen sportmarketing is Ed Kuijper de initiator van ‘de Cup’. “Het belangrijkste doel voor ons is om aan het einde van ieder voetbalseizoen, alle Zaanse voetballers, voetbalsters en voetballiefhebbers een gezellig voetbaltoetje aan te bieden. Dit dessert moet dus in ieder geval gespekt zijn met gezelligheid en mooie potjes voetbal waarbij rivaliteit en sportief en respectvol gedrag hand in hand gaan."

Vanaf dit jaar worden van jong tot oud actief betrokken bij het jaarlijkse Zaanse voetbalfeest. Na het succes van vorig jaar, toen de FEBO Zaanstad Cup voor de eerste keer plaatshad voor alle mannen- en vrouwenselecties, zijn nu ook de Zaanstad Pup Cup en de Zaanstad Senior Cup (walking football) in het leven geroepen. "Naast dat er meer generaties actief gaan meedoen hopen we ook op meer publiek langs de velden te zien" aldus Kuijper. "Toeschouwers die elkaar soms lang niet hebben gezien en lekker met elkaar ouwe voetbalkoeien uit de sloot halen.”

Dit jaar heeft de FEBO Zaanstad Cup plaats bij de winnaar van het mannentoernooi van 2021: v.v. Assendelft. De eersteklasser kent de definitie van gezelligheid en weet dit inmiddels al jaren te koppelen aan een professionele organisatie en een behoorlijk sportief niveau. Daarnaast is het complex aan de Dorpsstraat 253b in Assendelft uitermate geschikt voor een dergelijk evenement.

Het maakt wel dat Jan Schavemaker met zijn vrijwilligersteam van zo'n tien personen zich het zweet op de rug moet werken om het complex om te toveren in een echte Cup-waardige entourage. De eerste avond was er al meteen sprake van een fikse verrassing. Titelverdediger en gastheer Assendelft opende het toernooi tegen kampioen RCZ. De in het oranje gehulde thuisploeg moest de eer aan de Racers laten. Met een 0-1 achterstand kreeg de thuisploeg nog de kans op de gelijkmaker, maar de toegekende strafschop werd gemist. 

De FEBO Zaanstad Cup eindigt op zaterdag 2 juli waarop alle deelnemers minimaal één wedstrijd spelen. De poulewedstrijden hebben in de vier voorafgaande dagen plaats en starten telkens om 18.00 uur. 

WEDSTRIJDSCHEMA PAG 17



Mooi toetje

Diverse trainers kijken uit naar het slot van dit voetbalseizoen. Sommigen van hen zullen al bij hun nieuwe club aan de slag gaan. Bijvoorbeeld Rene Reijinga, net gepromoveerd met Saenden naar de tweede klasse. Hij zal met zijn nieuwe club KFC actief zijn. “Na het historische kampioenschap met Saenden nog een mooi toetje met mijn nieuwe club KFC. Vorig jaar was KFC er nog niet bij dus laten we die beker maar meteen ophalen.” 

Marcel Blank is trainer van Fortuna Wormerveer (zaterdag) en eindigde met zijn team vorig jaar als tweede na een heerlijke finale tegen vv Assendelft. Dit seizoen promoveerde hij met zijn team 'eindelijk' naar de derde klasse. “Wij willen volgend jaar gastheer zijn door het toernooi dit jaar te winnen. Zeker nu we de promotie in de competitie afgedwongen hebben”
Jeroen Beukman, nieuw bij SVA: “Afgelopen seizoen met Fortuna O23 kampioen van Nederland geworden. Wellicht heb ik daar mijn transfer naar SVA wel aan te danken. Wij willen met SVA graag schitteren tijdens de FEBO Zaanstad Cup. Kom lekker kijken allemaal.”

De O7 spelers van WSV'30 en Fortuna W in fel duel om de bal
Winnaar Assendelft dit jaar gastheer
KFC dames altijd goed voor de winst