Gezelligheid bij een goed glas bier, komend weekend kan het bij de 50e editie van Het Zaanse Bokketochie!
Gezelligheid bij een goed glas bier, komend weekend kan het bij de 50e editie van Het Zaanse Bokketochie! (Foto: aangeleverd)

‘Een mooi romig, rond bier’

ZAANSTREEK – “Het is een romig, mooi rond bier dat bovendien een redelijk goede doordrinker is. Hij komt niet zo zwaar binnen als een tripel en heeft met z’n alcoholgehalte van 6,7 % net weer meer ‘ballen’ dan een gewone pils”, zegt Paul Riteco, eigenaar van brouwerij Hoop over het nieuwe ‘Zaanse Bokkie’. Dit speciaal door Hoop gebrouwen Zaanse bokbier is één van de bokbieren die je als bierfan gewoon moet proeven komend weekend.

Proef ‘Het Zaanse Bokkie’ op 50e Bokketochie

Op zaterdag 14 en zondag 15 mei wordt namelijk de 50e editie van het Zaanse Bokketochie gehouden. De deuren van deze horecaetablissementen gaan om 13.00 open voor het altijd gezellige bierproefevent: café Zaanzicht aan de Oostzijde, eetcafé De Toog, Zuideinde in Koog aan de Zaan, de bar Bruizz op de Dam in Zaandam, bij brouwerij Hoop, Lagedijk in Zaandijk, Grand Café Batavia 1894, Veerdijk in Wormer en bij Het Heerenhuis, Zuiderweg in Wijdewormer.

Vier bokkies op de tap

Het Zaanse Bokkie is niet het enige bokbier dat het drinken waard in komend weekend. De organisatie heeft weer gezocht naar bijzondere bokbieren van kleine en/of bijzondere brouwerijen. Bij elk van de zes deelnemende horecagelegenheden staan er minstens vier op de tap.

Gratis bokbus

Kijk voor meer informatie over onder meer de gratis bokbus die tussen de deelnemers rijdt, de spaarkaart waarmee je een uniek cadeau kunt krijgen en de gouden regels voor een geslaagd Zaans Bokketochie op www.facebook.com/ZaansBokketochie/ 

Proost! 

Gezelligheid bij een goed glas bokbier, komend weekend kan het bij de 50e editie van Het Zaanse Bokketochie!