De Zaanse Schans hoort bij de vijf toeristische focusgebieden in de Zaanstreek.
De Zaanse Schans hoort bij de vijf toeristische focusgebieden in de Zaanstreek. (Foto: Dirk Karten)

Meer financiële steun gemeente Zaanstad voor ondernemers met toeristische ideeën

Algemeen

ZAANSTREEK - Het bedrag in het Fonds Productontwikkeling dat Marketing Zaanstreek onlangs weer openstelde voor ondernemers die financiële steun zoeken voor goede toeristische ideeën is door de gemeente Zaanstad verdubbeld. Plannen kunnen tot eind november worden ingediend.

Ideeën en plannen voor Zaans toerisme welkom vóór 30 november

Wethouder Stephanie Onclin: “Als gemeente en partners werken we er samen aan dat Zaanstad aantrekkelijk is voor bezoekers. Zaanstad heeft veel te bieden en daar mogen we trots op zijn. We hebben vijf toeristische focusgebieden benoemd met elke hun eigen identiteit: het Stadshart, de Zaanbocht, de Zaanse schans, het Hembrugterrein en het buitengebied. Door toeristisch, recreatief aanbod toe te voegen aan deze vijf gebieden, maar ook aan de rest van onze stad, maken we deze gebieden steeds aantrekkelijker. Voor bezoekers, maar ook voor onze eigen inwoners. Met het Fonds Productontwikkeling van stichting Marketing Zaanstreek krijgen ondernemers met nieuwe ideeën en/of concepten een extra steun in de rug om deze daadwerkelijk te realiseren. We voegen als gemeente graag € 10.000 toe aan dit fonds. Want er is veel om trots op te zijn, en dat mogen we nog veel meer uitdragen en ondersteunen!”

Inschrijven

Als ondernemer kun je jouw idee tot 30 november 2022 insturen. Een deskundige jury zal vervolgens bepalen welke inzending budget zal ontvangen om het idee ook daadwerkelijk uit te voeren. Het totaal toe te kennen bedrag is nu € 20.000,-. De winnaar wordt in december bekend gemaakt.

De jury bestaat dit jaar uit Stephanie Onclin (wethouder Toerisme, Economie en streekmarketing), Léon Hamming (eigenaar Saenkanter Fashion en initiatiefnemer In de Zaanbocht), Marieke Verweij (directeur Zaans Museum) en Anneke Wijdogen-Vis (directeur Marketing Zaanstreek).

De Zaanstreek heeft de toerist veel te bieden.