Laat je (lijf en) hart verwarmen in de Petruskerk en speel gelijk gezellig samen een spelletje.
Laat je (lijf en) hart verwarmen in de Petruskerk en speel gelijk gezellig samen een spelletje. (Foto: aangeleverd)

Oproep: Laat je (hart) verwarmen in Krommenie

Algemeen

KROMMENIE - De KBO Seniorenbelang Zaanstreek-Noord, de Parochiële Charitas Instelling van de Petrusparochie, de St. Fonds Vredenburg, de Raad van Kerken en de Rabobank roepen Zaankanters op zich te komen warmen aan een stukje naastenliefde.

Vanaf 9 december staat de verwarmde ontmoetingsruimte van de Petruskerk aan de Snuiverstraat iedere vrijdag tot eind maart van 10.00 tot ongeveer 13.00 uur open voor een kopje koffie of een glas thee met wat lekkers erbij. 

Lichtpuntjes en warmte

“Gezellig met bekenden en onbekenden, want u kunt gerust iemand meenemen waarvan u weet dat hij of zij ook in een kouder huis zit”, roepen de organisaties op. “Iedereen vertelt dat de verwarming omlaag moet en dat we dan maar een warm vest of warme trui aan moeten trekken. De prijzen van energie en levensmiddelen stijgen constant. Je zou er moedeloos van worden. Toch zijn er lichtpuntjes. Wij nodigen u uit om even uit uw huis te komen en naar de warme te komen in de Petruskerk. Dan kan de verwarming thuis even omlaag, u spaart geld uit en spreekt andere mensen. Als u wilt kunt u ook een spelletje: kaarten, rummikub, puzzelen, yahtzee of gewoon een praatje maken. Er is plaats om kranten te lezen en er is verbinding met internet via wifi.”

De bijeenkomsten zijn voor iedereen bij wie de energiekosten oplopen, echtparen en alleenwonenden. Neem dus ook die alleenwonende mevrouw of meneer in uw straat of op uw galerij mee. Zij zijn van harte welkom tipt de organisatie.

Vrijwilligers gezocht

Er worden voor deze warme ontmoetingen nog wel vrijwilligers gezocht. Mannen en vrouwen die het leuk vinden om voor de gasten koffie en thee te zetten, mee te spelen en aan het einde even te helpen met opruimen. Ook sponsors die voor soep en broodjes kunnen zorgen, zodat de gasten niet met een lege maag naar huis teruggaan, zijn welkom.

Ook wellicht goed om te weten: “Vergeet niet dat er ook mensen zijn die je kunnen helpen, bijvoorbeeld bij het aanvragen van de energietoeslag. Of uitleggen of je ervoor in aanmerking komt. Vraag het aan één van de Belastinginvullers van de KBO of uw eigen belastingadviseur.” 

Er zijn geen kosten aan verbonden.