Het thema van de expositie is 'De Sint is al jaren blij met alles uit de banketbakkerij'.
Het thema van de expositie is 'De Sint is al jaren blij met alles uit de banketbakkerij'. (Foto: aangeleverd)

Sinterklaasmuseum in Westzaan opent met nieuwe collectie

Uitgaan

WESTZAAN - Het Sinterklaasmuseum aan het Zuideinde opent na twee coronajaren weer de deuren. Dat doen ze met een collectie die behoorlijk is gegroeid. 

Er is, zoals gebruikelijk, een expositie die tot stand is gekomen door een overname van een collectie Sinterklaasartikelen van een banketbakkersfamilie uit Rotterdam. De collectie bestaat uit chocoladevormen, marsepeinvormen etc. en bevat een rijke geschiedenis van maar liefst drie generaties banketbakkers.

Thema

Het thema van de expositie is dan ook: De Sint is al jaren blij met alles uit de banketbakkerij. Bij de houtkachel is een terras waar de bezoeker chocolademelk met slagroom, koffie, thee of een heerlijke bisschopswijn kan drinken. De museumwinkel is van de partij met decoraties en schoencadeautjes. Voor de kinderen is er een speurtocht met na afloop een presentje uit de cadeautjesboom. 

Het museum is open op zaterdag 26 en zondag 27 november, vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 december van 12.00 uur tot 17.00 uur. De entree is gratis en er is volop sinterklaasmuziek te horen. 

Voor scholen/groepen zijn er op andere dagen ook rondleidingen in samenwerking met ’t Reghthuys. Meer informatie hierover? Stuur dan een mailtje naar sinterklaasinwestzaan@gmail.com. Voor deze actie geldt: vol is vol.

Zie ook www.sinterklaasmuseum-westzaan.nl