De opruimploeg op zaterdag in actie.
De opruimploeg op zaterdag in actie. (Foto: aangeleverd)

Lionsclub Zaanstreek vraagt om hulp voor Voedselbank via actie met DE-koffiepunten

Algemeen

ZAANSTREEK – “De inzamelingsactie voor de Voedselbank Zaanstreek was een succes. We hebben 672 volle kratten mogen ophalen bij de zeven AH filialen. Het is geweldig dat in deze dure tijden zoveel gedoneerd wordt. We zijn geweldig blij met het resultaat en de steun van vele Zaankanters die dit mogelijk gemaakt hebben. Ook met dank aan de vrijwilligers van Service Clubs, bedrijven, gemeente Zaanstad en onze eigen organisatie; 185 vrijwilligers in totaal die dit mede mogelijk gemaakt hebben”, zegt Hans Brinkhuis, voorzitter van Voedselbank Zaanstreek.

Winkelactie levert Voedselbank Zaanstreek 672 volle kratten op

Na deze winkelactie vraagt de Lionsclub Zaanstreek De Banne om de Voedselbank Zaanstreek te blijven steunen. Dat kan door tot begin januari 2023 Douwe Egberts punten in te leveren bij de diverse inzamelpunten in de Zaanstreek. 

In meerdere supermarkten in de Zaanstreek, onder meer Deka, AH, Plus en Vomar, staat bij de ingang een herkenbare inzameldoos waar de punten ingeleverd kunnen worden. Het totaal aan opgehaalde waardepunten wordt omgezet in pakken DE-koffie voor de Voedselbank Zaanstreek. Begin dit jaar leverde dat meer dan 2.000 pakken koffie op.

Klein gebaar, groot geluk

Het blijkt dat er bij veel mensen thuis veel DE-punten ongebruikt in de keukenlade liggen. De punten doneren aan de Voedselbank is dan een geweldige keuze aldus de serviceclub die de voedselbank Zaanstreek zo een warm hart toedraagt.

“Voor veel mensen zijn het moeilijke tijden. Veel gezinnen leven onder de armoedegrens. Gelukkig worden vele gezinnen wekelijks ondersteund door een voedselpakket van de Voedselbank. Koffie is daarbij een zeer welkom en ook luxe artikel. Uw hulp maakt deze actie mogelijk. Met elkaar kunnen we dan weer een mooi aantal pakken DE koffie doneren aan de Voedselbank Zaanstreek.”

Alle DE-punten verzamelen!

De DE-inzameldozen staan de gehele maand december en eerste week van januari in de supermarkten in Zaanstreek/Wormerland. 

De inzameldozen voor de DE-punten staan bij de kassa's.
672 volle kratten met voedsel voor mensen die het minder goed hebben in de Zaanstreek. Een groot succes.