Afbeelding
(Foto: Pexels)

Gemeente Amsterdam helpt bij een laag inkomen

Algemeen

AMSTERDAM - De gemeente Amsterdam kan mensen helpen die weinig geld hebben. Er zijn regelingen voor alle Amsterdammers met weinig geld, ook als iemand wel werkt maar een laag inkomen heeft.

Zoals is er een Stadspas om leuke dingen te doen, extra geld voor schoolkinderen en gratis met de tram, bus en metro in Amsterdam als iemand aow heeft.

Ook kan er een eenmalige energietoeslag van 200 euro per huishouden worden verkregen. Hoe dat werkt, staat op de pagina Energietoeslag vn de gemeente Amsterdam. Met dit geld kan er een deel van de gestegen energiekosten worden betaald.

Contact

Op de pagina ‘Pak je kans’ staat een overzicht van de regelingen die er allemaal zijn en of iemand hiervoor in aanmerking komt. Voor vragen over geld kunnen Amsterdammers bij het Buurtteam terecht via: www.buurtteamamsterdam.nl. Deze teams kunnen  op verschillende locaties in Nieuw-West helpen.

Voor ondernemers

Ondernemers in Nieuw-West kunnen met vragen over ondernemen of inkomen terecht bij het adviespunt voor ondernemers op het Osdorpplein 521. Het adviespunt is elke donderdag geopend, van 9.00 tot 12.00 uur zonder afspraak. In de middag is het adviespunt geopend op afspraak, via: adviespuntnieuwwest@amsterdam.nl.