Afbeelding
(Foto: Pexels)

Nieuw medicijn onderwerp bij Alzheimer Cafe Badhoevedorp

Algemeen

Over medicatie bij dementie spreekt gespreksleider Marianna Kuntzel met Kerst de Vries, geriater in het OLVG, op donderdag 14 pril tijdens Alzheimer Café.  

BADHOEVEDORP - Afgelopen zomer werd een doorbraak gemeld in het onderzoek naar medicijnen tegen Alzheimer: het middel aducanumab werd door het Amerikaans geneesmiddelen agentschap geregistreerd als medicijn tegen Alzheimer. Goed nieuws, maar er zijn ook kanttekeningen. 

Aducanumab kan de ziekte van Alzheimer slechts vertragen en alleen bij mensen in de eerste (voor)stadia van dementie. Ook is de behandeling erg ingrijpend.

Wetenschap

Betekent aducanumab dan wel dat de wetenschap op de goede weg is en we inderdaad binnenkort andere en betere geneesmiddelen tegen dementie mogen verwachten? En werken de medicijnen die momenteel worden gegeven? Kerst de Vries zal uitleg geven over de stand van zaken. Er is alle ruimte voor vragen.

De bijeenkomst is in ‘De Meerwende’, Kamerlingh Onneslaan 131, van 19.30 tot 21.00 uur. Aanmelden is niet nodig. De toegang is gratis en de koffie staat klaar. Wel een mondkapje op bij het lopen. Verder zijn er geen coronamaatregelen in ‘De Meerwende’.