Coen van Bunge en Laurine Delforge floten op de afgelopen Olympische Spelen in Tokio. Beiden waren vorige week zaterdag aanwezig op Xenios.
Coen van Bunge en Laurine Delforge floten op de afgelopen Olympische Spelen in Tokio. Beiden waren vorige week zaterdag aanwezig op Xenios. (Foto: aangeleverd)

Actie voor Oekraïne op hockeyclub Xenios groot succes

Algemeen

Coen van Bunge en Laurine Delforge floten op de afgelopen Olympische Spelen in Tokio allebei een hockeyfinale en waren beiden zaterdag aanwezig op Xenios. Teams konden bieden op hen en dat bedrag gaat naar de NGO Plast Belgium waar onder anderen Delforge zich voor inzet: https://linktr.ee/help.ua.from.be..

NIEUW-WEST - Hockeyclub Xenios heeft vorig weekend een kleine 10.000 euro opgehaald voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Het grootste gedeelte van dat bedrag is ingezameld door inzet van (internationale) topscheidsrechters, die belangeloos voor het goede doel naar Amsterdam kwamen.

Bondsscheidsrechters

Naast Delforge en Van Bunge waren ook andere bondsscheidsrechters aanwezig, op wie ook geboden kon worden: Thijs Retra, Sam de Braaf en Laurens Kalhorn.

De voormalige aanvoerder van de hockeysters van Oekraïne, de in Antwerpen woonachtige Yana Vorushylo, was zaterdag ook aandachtig toeschouwer op Xenios. Zij is als Oekraïense uiteraard nauw betrokken bij deze Belgische NGO. Samen met haar kwamen ook haar moeder, schoonzus en haar zesjarig neefje naar Xenios. Het drietal vluchtte drie weken geleden uit Soemy, een dag na de Russische aanval op de stad waarbij 22 doden vielen.

Het goede doel 

Verder konden bezoekers ook geld overmaken via een betaallink en werden er zelfgebakken koekjes en brownies verkocht voor het goede doel. Twintig procent van de baromzet van dit weekend ging ook naar de Belgische NGO.

De acties op Xenios lopen nog even door. De club hoopt rond de Euro Hockey League, die van 13 tot en met 18 april in het Wagenerstadion in Amstelveen wordt gehouden, het totaalbedrag van de actie bekend te kunnen maken. Delforge zal op de EHL fluiten en ook Vorushylo zal aanwezig zijn.