De tentoonstelling Maison Amsterdam in de Nieuwe Kerk.
De tentoonstelling Maison Amsterdam in de Nieuwe Kerk. (Foto: aangeleverd)

Hervormd Lyceum West en Deloitte maken leerprogramma

NIEUW-WEST – Het Hervormd Lyceum West (HLW) heeft in samenwerking met het accountancy en consultancy bedrijf Deloitte een nieuw programma voor de bovenbouw opgezet. Het programma past binnen het Hallo Wereld-profiel van het HLW. Dit is een verdiepingsprogramma voor onder- en bovenbouw waarbij talentontwikkeling, uitdagend onderwijs en verleggen van grenzen centraal staat. 

Docenten van het HLW en experts van Deloitte hebben gezamenlijk een aantal modules ontwikkeld voor de bovenbouwleerlingen van havo en vwo.De modules worden begeleid door experts van Deloitte en zijn gericht op actuele thema's uit de samenleving en thema's die voorbereiden op de toekomstige opleidingen en carrières van de leerlingen. Leerlingen kunnen kiezen uit een divers aanbod.

Talkshowtafel

Aan de Talkshowtafel is een module waarin de leerlingen met elkaar in gesprek en in discussie gaan over actuele thema's. Daarbij leren zij zich persoonlijk te profileren en een eigen communicatie- en presentatiestijl ontwikkelen.

Bij Creative Business krijgen leerlingen inzicht in de keten van beroepen ‘achter’ een creatief product. 

In shape houdt zich bezig met het belang van fysiek en mentaal welzijn. Leerlingen leren en ervaren wat sport met je doet als je er serieus mee omgaat. Niet alleen fysiek, maar vooral ook mentaal. Ze maken kennis met verschillende vormen van sport en ontdekken welke het beste bij ze past. 

Miljonair of straatarm? Wat denk je met geld te kunnen doen en hoeveel heb je nodig? De leerlingen brengen de eigen (toekomstige) financiële situatie in kaart, stellen een tijdpad op voor deze eigen financiële situatie en leren inschatten welke risico's er op hun pad kunnen komen. Ook is er in deze module aandacht voor de verschillende vormen van geld (crypto/ blockchain/ enzovoort).

Diversiteit

Daarnaast zijn er nog modules over De geautomatiseerde samenleving, Diversiteit en Inclusiviteit, Mobiliteit van de toekomst en de Circulaire economie. 

Bij alle modules horen ook excursies en praktische opdrachten. Zo gingen leerlingen van 4 vwo en 4 havo die de module Creatief Ondernemen volgen naar de Nieuwe Kerk voor de tentoonstelling Maison Amsterdam. Een gastspreker, de curator van Mode van het Amsterdam Museum, Luis Martins, sprak over het verhaal achter een ‘brand’. Welk verhaal wil je vertellen, wie wil je bereiken, wat kan jouw verhaal opleveren (bijvoorbeeld Social impact door Banlieu, Patta, Bas Kosters)? Een mooie tentoonstelling en een goed en bruikbaar verhaal maakten het tot een geslaagd bezoek.

Afbeelding