Samen met de buren tafelen.
Samen met de buren tafelen. (Foto: aangeleverd)

Tafelen met de buren

REGIO - Een hapje eten met de buren om ze beter te leren kennen? Het kan deze zomer tijdens de Week van de Buurttafel. Tussen 18 en 26 juni worden er op verschillende plekken in het land buurttafels georganiseerd, zodat buurtgenoten elkaar voortaan gemakkelijker weten te vinden voor de gezelligheid, informatie of hulp. 

Uit onderzoek van Nextdoor, het platform dat buren met elkaar verbindt, blijkt namelijk dat 1 op de 3 respondenten aangeeft dat het contact met buren beter kan. Wil jij dit veranderen voor jouw buurt? Meld dan jouw buurttafel aan via: https://nextdoor.nl/buurttafel. Volgens het Nextdoor-onderzoek blijkt dat 7 op de 10 leden vindt dat samen eten gezellig is en mensen met elkaar verbindt. Bovendien geeft bijna een kwart aan dat samen eten een goede manier kan zijn om een betere binding met buurtgenoten te krijgen (39%). In de Week van de Buurttafel van 18-26 juni roept Nextdoor daarom buren in heel Nederland op om elkaar eens te ontmoeten aan tafel. De sterkste en leukste buurten zijn tenslotte die plekken waar buren elkaar kennen en opzoeken om iets voor elkaar te krijgen.

De Week van de Buurttafel is een initiatief van buurtplatform Nextdoor. De buurttafels worden door buren zelf georganiseerd en Nextdoor ondersteunt met een toolkit die de organisatie makkelijker maken, zoals flyers en posters. Bovendien kan er in veel gemeentes een subsidie voor buurt- of wijkinitiatieven worden aangevraagd. En het maakt hiervoor niet uit of er aan jouw buurttafel plek is voor 4 of 40 buren en of je het in een woonkamer, wijkcentrum of op het plein organiseert. Iedere buurttafel draagt bij aan een vriendelijke wereld, waarin iedereen een buurt heeft om op te bouwen.

Aanmelden voor de Week van de Buurttafel kan tot 17 juni. Het flyer- en postermateriaal kan tot 1 juni worden aangevraagd.