Voedselpark Amsterdam blijft actie voeren.
Voedselpark Amsterdam blijft actie voeren. (Foto: aangeleverd)

Voedselpark Amsterdam houdt eigen verkiezingscampagne

Algemeen

NIEUW-WEST - In nog geen twee maanden is er bijna driehonderdduizend euro gedoneerd voor Voedselpark Amsterdam. Het draagvlak bij de Amsterdamse burgers is groot. Ook veel politici en ambtenaren zijn enthousiast over het plan, volgens de organisatie achter het voedselpark. “Helaas denken zij vaak dat het een gepasseerd station is. Maar, waar een wil is, is een weg. Dat is bij uitstek van toepassing op de Lutkemeerpolder. Het is geen gemakkelijke weg, want het vergt politieke moed en terugkeer op in het verleden gezette schreden. Maar welke grote stap richting een duurzame toekomst vraagt dat niet?”

Het plan Voedselpark Amsterdam kan 10.000 gezinnen van lokale groenten voorzien, is de berekening. “Zelden hebben we zo’n grote kans om voor generaties een stempel te drukken op de wijze waarop de stad zich ontwikkelt. Geen theoretische mogelijkheid voor klimaat en biodiversiteit, maar een hele reële en concrete kans, die inhoudelijk en financieel goed te verantwoorden is. En ja, het is uitvoerbaar: we kunnen terug naar de tekentafel, we kunnen contracten opzeggen en we kunnen financiële schade compenseren. Er zijn middelen en enorm veel kennis en kunde die mensen vrijwillig in willen zetten om dit mogelijk te maken”, volgens de organisatie.

Alarmerend rapport

Komende week staat in het teken staan van de verkiezingscampagne. Zaterdag 12 maart is het  Klimaatdag. “Met alweer een alarmerend rapport van de IPCC wordt het steeds duidelijker: een transitie is direct nodig. En dat betekent afstappen van gebaande paden. Oude afspraken herzien en verkeerde ontwikkelingen stoppen. Er moet veel anders in Amsterdam, dit jaar nemen we als voorbeeld de Lutkemeerpolder. Bij uitstek een kans voor de stad om koploper te worden.”

Op de Klimaatdag is er een verkiezingsestafette 11.00 uur op de Noordermarkt. Vandaar vertrekt de groep om 12.00 uur naar de Nieuwmarkt en op 14.00 uur bij de Stopera. Onderweg wordt geflyerd, eten uitgedeeld en aandacht gevraagd voor de klimaatproblemen in de stad.
Bij de Stopera laat de groep de eisen achterlaten voor de nieuwe gemeenteraad. Voor meer informatie: info@behoudlutkemeer.nl.