Jeroen Nobel (links) en Jurgen Nobel (rechts) voor het raadhuis in Hoofddorp
Jeroen Nobel (links) en Jurgen Nobel (rechts) voor het raadhuis in Hoofddorp (Foto: Marlies Wessel)

7 vragen aan Jurgen Nobel (VVD)

Algemeen

HAARLEMMERMEER - In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen 2022 in Haarlemmermeer, voelen we wekelijks enkele lijsstrekkers aan de tand. Wie zijn zij eigenlijk? En waar staat hun partij voor? Deze keer: Jurgen Nobel (VVD).

Vertel eens iets over jezelf: naam, leeftijd, waar woon je en met wie? En wat betekent de dorpen Zwanenburg/Halfweg en Badhoevedorp voor jou?

Mijn naam is Jurgen Nobel ik ben 33 jaar en woon samen met mijn vriendin en pasgeboren zoon in het centrum van Hoofddorp. Zwanenburg en Badhoevedorp vind ik prachtige dorpen waar veel Amsterdammers wonen. Mijn ouders zijn ook verhuisd van Amsterdam naar Haarlemmermeer. Het leukste aan Zwanenburg en Badhoevedorp vind ik de mensen. Vaak hebben de inwoners het hart op de tong en zijn ze erg gastvrij. Onlangs mocht ik als locoburgemeester op bezoek bij het echtpaar Wassenaar-Pieters uit Badhoevedorp omdat ze 60 jaar getrouwd waren. Dat soort bezoeken in Zwanenburg en Badhoevedorp voelen toch altijd een beetje alsof ik mijn eigen oma in Amsterdam bezoek.

Waar ligt, naast in de politiek, nog meer je passie (heb je een mooie hobby bijvoorbeeld)?

Naast de politiek sport ik graag. Ik heb 20 jaar gejudood en tegenwoordig boks ik. Naast sporten vind ik het erg leuk om de wereld te ontdekken. Ik hou ontzettend van reizen. Japan, Colombia, Israël of de Verenigde Staten: ik heb al aardig wat landen mogen zien.

Welk leuk feitje over jezelf wil je ons niet onthouden?

Mijn vader is lang politiek actief geweest als wethouder en burgemeester namens de PvdA. De opvoeding is geslaagd aangezien ik lijsttrekker van de VVD Haarlemmermeer ben. 

Stel, jullie partij is straks de grootste. Wat gaan jullie als eerste aanpakken?

Een van de belangrijkste onderwerpen de komende periode is het bouwen van meer betaalbare woningen voor jongeren, maar ook senioren die graag een gelijkvloerse woningen willen. De VVD wil om die reden 10.000 woningen bouwen in het betaalbare segment. Ook wil de VVD meer woningen bouwen door: bouwaanvragen sneller afhandelen, prioriteit geven aan kansrijke bouwprojecten, geen bouweisen stapelen, maar stenen.

5. Wat wordt de grootste uitdaging van de gemeente?

Een van de grootste uitdagingen naast het bouwen van betaalbare woningen, is het huishoudboekje van de gemeente op orde houden. De afgelopen periode is dit gelukt maar het was niet eenvoudig. De VVD wil dit doen zonder de belastingen verder te verhogen. Economisch gezien heeft de gemeente een flinke uitdaging. Door corona viel de economische motor Schiphol stil. Veel ondernemers en inwoners kwamen hierdoor in de problemen. Als VVD zijn we optimistisch en zien we dat de economie langzaam weer opkrabbelt.

Een andere uitdaging waar de VVD voor wil knokken is een goede bereikbaarheid. Zodat inwoners uit Haarlemmermeer en dus ook Badhoevedorp en Zwanenburg/Halfweg ‘s ochtends niet in de file staan en ‘s avonds hun auto gratis voor de deur kunnen blijven parkeren.

Tot slot wil de VVD zorgen voor een gemeente waar je veilig jezelf kunt zijn. Dit is een uitdaging, omdat er steeds meer stedelijke problematiek is. Bijvoorbeeld hangjongeren, maar ook veiligheid ‘s avonds op straat of overdag als de kinderen op de fiets naar school gaan. Kortom van fietsveiligheid tot vandalisme en overlast ligt er een grote uitdaging waar de VVD mee aan de slag wil.

Waarom moeten kiezers op jullie partij stemmen?

Inwoners moeten 14,15,16 maart VVD kiezen als ze willen dat: betaalbare woningen worden gebouwd, Badhoevedorp en Zwanenburg goed bereikbaar blijven zonder files, belastingen niet worden verhoogd en we een sterke economie houden, buurten veilig en groen blijven, balans is tussen de lusten en lasten van Schiphol.Als kiezers over een jaar terugkijken, verzeker ik dat…

Badhoevedorp en Zwanenburg goed bereikbaar zijn, het veilig en prettig wonen is in Badhoevedorp en Zwanenburg, de belastingen niet zijn verhoogd, we gestart zijn met de bouw van nieuwe woningen in Badhoevedorp en Zwanenburg.