Jennifer Hup is vaak te vinden in de omliggende recreatiegebieden.
Jennifer Hup is vaak te vinden in de omliggende recreatiegebieden. (Foto: Kees Vleeming)

7 vragen aan Jennifer Hup (ChristenUnie-SGP)

Algemeen

HAARLEMMERMEER - In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen 2022 in Haarlemmermeer, voelen we wekelijks enkele lijsstrekkers aan de tand. Wie zijn zij eigenlijk? En waar staat hun partij voor? Deze keer: Jennifer Hup van ChristenUnie-SGP.

Vertel eens iets over jezelf: naam, leeftijd, waar woon je en met wie? En wat betekent de dorpen Zwanenburg/Halfweg en Badhoevedorp voor jou?

Ik ben Jennifer Hup, 33 jaar en woonachtig in Hoofddorp. Voor mij betekenen de dorpen samenhorigheid, typische woonkernen binnen onze prachtige polder die ik graag toekomstbestendig wil maken en behouden.

Waar ligt, naast in de politiek, nog meer je passie (heb je een mooie hobby bijvoorbeeld)?

In mijn vrije tijd probeer ik elke week tijd te maken voor mijn sporten namelijk tennis, padel en paardrijden. Ik speel geregeld competities in Haarlem en ik ben vaak te vinden in de omliggende recreatiegebieden.

Welk leuk feitje over jezelf wil je ons niet onthouden?

Ik heb vroeger leren zeilen en ben er best goed in.

Stel, jullie partij is straks de grootste. Wat gaan jullie als eerste aanpakken?

Dan heeft er wel een wonder plaatsgevonden als wij de grootste partij blijken te zijn, neemt niet weg dat wij onze verantwoordelijkheid zullen nemen. Wij zouden allereerst de lokale belangen willen behartigen. Wat wij in de noordelijke regio als eerste willen aanpakken zou het centrum zijn van Badhoevedorp, zodat het dorp weer kan bruisen en zichzelf kan onderscheiden als dorpskern.

Wat wordt de grootste uitdaging van de gemeente?

Woningbouw en bijbehorende infrastructuur zijn voor nu de grote ruimtelijke uitdaging voor onze gemeente. Voorbeeld is het realiseren van de nieuwe Sloterbrug, zeker nu de projectkosten hoger zijn uitgevallen, en Amsterdam er geen zin meer in lijkt te hebben.

Waarom moeten kiezers op jullie partij stemmen?

Onze partij ChristenUnie-SGP staat midden in de samenleving. Wij hebben oog voor iedereen, zelfs al gaat het om die ene. Wij staan voor integriteit, openheid en vooral eerlijkheid. Wij zijn van mening dat je beter middels persoonlijke betrokkenheid (participatie) meer voor elkaar krijgt dan bepaalde belangen vanuit de overheid opleggen onder het mom van publiek belang. Er dient op een gedegen wijze gekeken te worden naar een oplossing of problematiek, zodat er voor alle partijen een goede uitkomst kan worden gegenereerd. Niet iedereen zal op zijn wenken kunnen worden bediend binnen deze maatschappij, echter is ons streven er wel om er voor iedereen te zijn. 

Als kiezers over een jaar terugkijken, verzeker ik dat…

Wij een constructieve houding hebben laten zien en willen blijven samenwerken met alle fracties binnen de gemeenteraad. Een feit wat wij kunnen verzekeren is dat wij staan voor onze speerpunten. Wij doen tenslotte wat wij zeggen en zeggen wat wij doen. Over een jaar willen wij in ieder geval de menselijke maat binnen de lokale politiek gezien laten hebben. Dat iedereen zich gehoord voelt en ook gezien, wellicht zelf geholpen. Daar doen wij het voor.