Marjolein Steffens-van de Water.
Marjolein Steffens-van de Water. (Foto: Martine Goulmy)

7 vragen aan Marjolein Steffens (HAP)

Algemeen

HAARLEMMERMEER - In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen 2022 in Haarlemmermeer, voelen we wekelijks enkele lijsstrekkers aan de tand. Wie zijn zij eigenlijk? En waar staat hun partij voor? Deze keer: Marjolein Steffens (HAP).

Vertel eens iets over jezelf: naam, leeftijd, waar woon je en met wie? En wat betekent Haarlemmermeer, specifiek Halfweg Zwanenburg en Badhoevedorp voor jou?

Mijn naam is Marjolein Steffens-van de Water, 55 jaar. Ik ben getrouwd met Marcel en moeder van twee heerlijke kinderen en sinds een jaar oma van een klein liefje, kleinzoon Quinn. We wonen sinds 28 jaar in Nieuw-Vennep in een fijne, groene wijk Linquenda!

Als geboren Amsterdamse had ik al ‘verbanden’ met Badhoevedorp en Zwanenburg door de voetballiefde van m’n man en zoon en enkele vriendschappen met inwoners van beide dorpen.

Nu Haarlemmerliede en Spaarnwoude bij Haarlemmermeer is gekomen hebben we er prachtige landelijk gelegen dorpen bij gekregen. We komen er graag voor een wandeling. Er is nog zoveel te ontdekken daar!

Waar ligt, naast in de politiek, nog meer je passie (heb je een mooie hobby bijvoorbeeld)?

Ik geniet veel van onze kleinzoon, die regelmatig bij ons thuis is. Dus momenteel kan ik mijn hart ophalen aan voorlezen (wat ik graag doe, als het kan ook op scholen of kinderopvang) en torens bouwen. Ik ben een voetballiefhebber dus ben elk weekend langs de velden te vinden in Haarlemmermeer en Amsterdam. Verder lees ik heel graag spannende thrillers én biografieën, als ik tijd he bom te lezen dan, want m’n werk als wethouder is ook een beetje m’n hobby J

Welk leuk feitje over jezelf wil je ons niet onthouden?

Leuke vraag! Ik ben opgegroeid achter De Meer en al sinds mijn jonge jeugd een échte Ajacied. Ik kijk zoveel mogelijk wedstrijden en vier alle successen mee, inclusief bijbehorend shirt, shawl en zelfs kleedje op de bank als ik tv kijk!

Stel, jullie partij is straks de grootste. Wat gaan jullie als eerste aanpakken?

Wat het meest urgent is en dat is snel meer appartementen realiseren voor 1-2 persoons huishoudens. En dan vooral betaalbaar voor mensen met een modaal inkomen, jongeren en senioren. Dan ontstaan er verhuis bewegingen en kunnen gezinnen in de vrijkomende grotere woningen terecht, waar senioren uit vertrekken, die vaak in te grote woningen blijven wonen omdat er geen geschikt, kleiner appartement beschikbaar is.

Daarnaast vindt HAP dat er een kwaliteitsslag nodig is in het groen in de openbare ruimte. Na jarenlang achterstanden te hebben weg moeten werken in asfalt, stoepen en straten is het nu tijd voor een kleurrijke, groene en bio-diverse leefomgeving!

Wat wordt de grootste uitdaging van deze gemeente?

Het snel en kwalitatief goed bouwen van veel betaalbare appartementen en zorgen dat nachtvluchten verdwijnen door de partijen in Den Haag er van te overtuigen dat dit echt niet langer zo kan. De luchthaven moet sturen op toegevoegde waarde voor onze lokale samenleving, binnen verantwoorde kaders voor gezondheid en veiligheid.

Waarom moeten kiezers op jullie partij stemmen?

HAP is al jaren dé Haarlemmermeerse lokale politieke partij. Niet verbonden aan een landelijke partij, maar geworteld in de lokale samenleving. Praktisch, onafhankelijk en betrouwbaar. Altijd met hart voor de lokale belangen en met de mens centraal.

Als kiezers over een jaar terugkijken, verzeker ik dat…

.. dat de volksvertegenwoordigers van HAP, zoals u al sinds jaar en dag van ons gewend bent, z’n woord waard is en zich met het hoofd en het hart inzet voor onze inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties in Haarlemmermeer.