Paul Meijer met zijn zoon Maxim naar Ajax.
Paul Meijer met zijn zoon Maxim naar Ajax. (Foto: aangeleverd)

7 vragen aan Paul Meijer (BVNL)

Algemeen

HAARLEMMERMEER - In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen 2022 in Haarlemmermeer, voelen we wekelijks enkele lijsstrekkers aan de tand. Wie zijn zij eigenlijk? En waar staat hun partij voor? Deze keer: Paul Meijer (BVNL).

Vertel eens iets over jezelf: naam, leeftijd, waar woon je en met wie? En wat betekent Haarlemmermeer, specifiek Halfweg Zwanenburg en Badhoevedorp voor jou?

Paul Meijer is een ervaren rot in de gemeentepolitiek. In 2010 kwam hij voor het eerst in de Haarlemmermeerse gemeenteraad, inmiddels heeft hij er bijna 12 jaar op zitten. Hij gaat graag nog een periode verder namens BVNL. Paul zegt hierover: “Mensen kennen mij als een uitgesproken criticus op de zittende macht. Er kan veel beter in Haarlemmermeer en er móét veel beter in Haarlemmermeer. In de komende periode hoop ik te kunnen oogsten wat in de afgelopen jaren gezaaid is. BVNL is bereid en in staat deel te nemen aan een nieuw college, maar alleen als we onze eigen standpunten in beleid kunnen omzetten nooit op voorwaarde dat we naar de pijpen van de VVD moeten dansen.” Paul woont in Vijfhuizen en is vader van drie dochters en een zoon.

Waar ligt, naast in de politiek, nog meer je passie (heb je een mooie hobby bijvoorbeeld)?

Ik ga graag bij het voetballen kijken, Ajax is mijn club. Daarnaast fluit ik jeugdwedstrijden bij de club van mijn zoon, ‘s zaterdagsochtends ben ik dus meestal in de kou op het voetbalveld te vinden.

Welk leuk feitje over jezelf wil je ons niet onthouden?

Ik ben de afgelopen tijd van heel veel zaken beschuldigd. Het is triest hoe de pers met die vals beschuldigingen aan de haal is gegaan. Bij de rechter zal blijken dat ik onschuldig ben. En ik speel piano.

Stel, jullie partij is straks de grootste. Wat gaan jullie als eerste aanpakken?

De woningnood en de zorg zijn de grootste knelpunten in deze gemeente. Er is veel discussie geweest wat we op nummer 1 moesten zetten in ons programma. Het is de zorg geworden, maar daar heeft de gemeente natuurlijk maar een beperkte rol in. Praktisch gezien zal de nadruk dus vooral op wonen komen te liggen. En dat betekent: bouwen mogelijk maken, het splitsen van woningen of percelen en de ontwikkeling van tiny houses mogelijk maken.

Wat wordt de grootste uitdaging van deze gemeente?

Deze mooie gemeente heeft vele uitdagingen, over sommige heeft de gemeenteraad zeggenschap, maar andere zaken, zoals bijvoorbeeld Schiphol heeft de gemeente niet zo veel over te vertellen. De combinatie van wonen, op peil houden van de lokale economie en beperken van de overlast door bijvoorbeeld een economische motor als Schiphol zal natuurlijk de grootste uitdaging worden.

Waarom moeten kiezers op jullie partij stemmen?

Belang Van Nederland (BVNL) is een nieuwe partij die als doel heeft op te komen voor het belang van Nederland en zijn inwoners. BVNL wil een brede volkspartij zijn die gestoeld is op kernwaarden zoals vrijheid, soevereiniteit, gezond verstand, verantwoordelijkheid, barmhartigheid, fatsoen, ambitie, technologische vooruitgang en eenvoud. Met drie Tweede Kamerleden hebben we invloed in Den Haag en tóch zijn we lokaal geworteld.

Als kiezers over een jaar terugkijken, verzeker ik dat…

De kiezers geen spijt zullen hebben van hun stem op BVNL Haarlemmermeer, omdat we meewerken en vormgeven aan een vrije, open samenleving waarin nuchterheid, ondernemerschap, loon naar werken en nuchtere, logische besluitvorming centraal staat.