Het bestuur van BVNL-Haarlemmermeer met lijsstrekker Paul Meijer in het midden.
Het bestuur van BVNL-Haarlemmermeer met lijsstrekker Paul Meijer in het midden. (Foto: aangeleverd)

Vol vertrouwen in Paul Meijer

HAARLEMMERMEER - “Het bestuur van BVNL en de kandidaten op lijst 14 hebben vertrouwen in lijstrekker Paul Meijer,” de afdelingsvoorzitter van BVNL-Haarlemmermeer, Bert de Ruiter valt met de deur in huis. Er is in de afgelopen periode veel lelijks over Paul gezegd en vooral geschreven. Zoals dat hij zijn oude partij Forza financieel benadeelde en gemeenschapsgeld aan privé-doeleinden besteed zou hebben. 

De Ruiter kent de beschuldigingen en verzucht: “Het is niet toevallig dat de burgemeester de zaak bijna 500 dagen geheim hield, maar twee maanden voor de verkiezingen, in de openbaarheid wilde. Zonder dat er een rechter aan te pas kwam. Het is een politieke afrekening, de hoofdrolspelers hebben allemaal zo hun eigen motieven,” zegt hij. En vervolgens: “Ik ken een aantal feiten die in de onderzoeken of in de bespreking daarvan in de gemeenteraad niet aan bod zijn gekomen.“ 

Op de vraag welke feiten dat dan zijn geeft De Ruiter kort antwoord: “Er zijn bankafschriften van Meijer waaruit blijkt dat hij tienduizenden euro’s in de loop van jaren juist op rekening van Forza heeft gestort. Die stukken zitten niet bij de rapporten die in opdracht van de burgemeester zijn gemaakt. Ook is de administratie van Meijer door de accountant van de gemeente goedgekeurd. En dan komt die broodjesverkoper uit Zwanenburg die zegt dat hij ‘constateert’ dat de accountant zijn werk niet goed heeft gedaan, duwt Meijer voor de bus en neemt zijn levenswerk over. Veroordeeld in de media, maar niet door een rechter, zelfs de accountant beaamt het niet. Er zijn meer feiten die niet belicht zijn. Meijer is onschuldig, maar wel een stemmenkanon en daarom een risico voor de gevestigde orde,” besluit De Ruiter.