Jurriaan: "De weg naar het einde van de opleiding is nog lang, maar ik ben van plan om hem helemaal af te wandelen."
Jurriaan: "De weg naar het einde van de opleiding is nog lang, maar ik ben van plan om hem helemaal af te wandelen." (Foto: Aangeleverd)

Jurriaan bewandelt een nieuwe weg: 'De dankbaarheid geeft mij energie'

Jurriaan (44) was 22 jaar werkzaam als engineer in verschillende functies bij een groot telecommunicatiebedrijf. Hij wilde zich nuttiger maken en meer in contact staan met mensen.

'IK HAD TWIJFELS, MAAR BEN BLIJ MET MIJN KEUZE'

Jurriaan: "Tijdens mijn vorige werk kwam ik vaak over de vloer bij klanten en had veel contact met mensen. Mijn werkzaamheden vonden steeds meer plaats achter een bureau en uiteindelijk werd vanuit het bedrijf besloten om te stoppen met de dienst die wij leverden. De focus werd gelegd op andere diensten. Mijn werk hield dus op."

Nuttig maken

"Ik moest op zoek gaan naar ander werk. Al snel had ik door dat ik iets compleet anders wilde gaan doen dan wat ik deed. Ik kwam uit de zorg en had het idee dat ik mij daar nuttiger kan maken en daarbij meer contact heb met mensen, iets wat ik de laatste jaren achter het bureau heb gemist. “Wat ga je doen dan? Oudjes wassen?” heb ik veelvuldig gehoord. Hier heb ik mij niets van aangetrokken, ik solliciteerde en ben aangenomen voor de BBL-opleiding Verzorgende IG/MZ bij ViVa! Zorggroep. Alhoewel ik in het begin best nog mijn twijfels had, ben ik heel blij met de keuze die ik uiteindelijk heb gemaakt."

'Wat ga je doen dan? Oudjes wassen?'

Een weg vol energie

"De combinatie van werk en scholing is behoorlijk pittig, maar ik werk met ouderen en de dankbaarheid en het contact geeft mij energie. Die energie kan ik ook afgeven aan de mensen. De weg naar het einde van de opleiding is nog lang, maar ik ben van plan om hem helemaal af te wandelen." 


Ontdek jouw zorgtalent

Ontdek. Check. Match. Like. Van 14 t/m 19 maart vindt voor de 10e keer de Ontdekdezorg week plaats. Wil jij jouw talent (weer) inzetten in de sector Zorg & Welzijn? Ga naar www.ontdekdezorgweek.nl.