Liza: “De zorg heeft mij altijd getrokken, maar ik had er de diploma’s niet voor."
Liza: “De zorg heeft mij altijd getrokken, maar ik had er de diploma’s niet voor." (Foto: Aangeleverd)

Liza werkt sinds kort in de ouderenzorg: 'De juiste keuze'

Begin 2021 kreeg ouderenorganisatie Sint Jacob vanuit de overheid de mogelijkheid om gesubsidieerde coronabanen in te zetten. Hierdoor konden tijdelijk medewerkers worden aangenomen. Liza Versteegh is Leerling Verzorgende IG en reageerde op de functie van zorgondersteuner. “De zorg heeft mij altijd getrokken, maar ik had er de diploma’s niet voor."

Leereenheid 'basiszorg verlenen'

Ouderenorganisatie Sint Jacob, met acht zorglocaties in Haarlem en Heemstede, zag in Liza een talentvolle medewerker. Al snel kreeg ze de vraag of zij een leereenheid ‘basiszorg verlenen’ op niveau 3 wilde volgen. Liza vertelt: “Een leereenheid is een onderdeel van een volledige opleiding. Normaal leidt Sint Jacob op tot bijvoorbeeld Helpende niveau 2 of Verzorgende IG niveau 3." 

Erkend certificaat

"Voor beide opleidingen is er een leereenheid ontwikkeld waarbij een deel van de opleiding wordt gevolgd. Je focust je op de basisvaardigheden om in de zorg te kunnen werken en na afloop krijg je een erkend mbo-certificaat. Ik zag het als een mooie manier om erachter te komen of de zorg echt iets voor mij is, of dat ik alleen het vermoeden had."

'Je wordt goed begeleid en niet in het diepe gegooid'

De juiste keuze!

Al snel wist Liza dat ze de juiste keuze had gemaakt. “Ik ben nooit het type geweest dat graag in de schoolbanken zat. Het fijne aan deze opleiding is dat de lessen online worden gegeven en dat verder alles in de praktijk gebeurt. De collega's begeleiden je goed, dus je wordt niet in het diepe gegooid.”


Werken in de ouderenzorg?

Ontdek. Check. Match. Like. Van 14 t/m 19 maart vindt voor de 10e keer de Ontdekdezorg week plaats. Wil jij jouw talent (weer) inzetten in de sector Zorg & Welzijn? Ga naar www.ontdekdezorgweek.nl.