De fototentoonstelling op het Bos en Lommerplantsoen.
De fototentoonstelling op het Bos en Lommerplantsoen. (Foto: Ad van Dam)

Bijeenkomst Oud Roze in West in Maqam

Algemeen

WEST - Als afsluiting van de buitenfototentoonstelling Oud Roze, die sinds januari op het Bos-en Lommerplantsoen staat opgesteld, vindt er een bijeenkomst plaats, waarbij verschillende gasten hun visie geven op ouder worden in West. Het gaat in het bijzonder over ouderen met een LHBTIQ+-achtergrond.

De bijeenkomst is donderdag 10 februari in het cultureel centrum Maqam, Jan van Schaffelaarplantsoen 2, tegenover De Kolenkit. De avond begint om 19.30 en eindigt om 21.00 uur, waarna nog gelegenheid is om na te praten.

Onderwerpen

Tijdens deze avond gaat het gesprek over veilig ouder worden en wonen in West. Hoe wil je wonen? Met wie wil je wonen? Waar wil je wonen? Onderwerpen om nu al over na te denken. Zeker in een tijd waarin het wonen en LHBTIQ+ onder druk staat.

De avond begint met een korte kennismakingsactiviteit, waarbij het thema van de avond met het publiek wordt gedeeld: “We zijn allemaal Amsterdammers, maar met verschillende wensen en verwachtingen. Zijn er in West voor iedereen in de toekomst voldoende en veilige woonmogelijkheden?”

Bijzondere gasten

Deze avond is een aantal gasten aanwezig, die vanuit hun eigen werk en persoonlijke situatie het onderwerp bespreken. Gasten zijn: Fenna Ulichki (stadsdeelvoorzitter West), Josée Rothuizen (een van de gefotografeerden), Ernst Coppejans (fotograaf van Oud Roze), Regenboogpredikant Wielie Elhorst, Mirjam Bekker-Stoop (Open Mind). Het programma wordt aangevuld met een muzikaal intermezzo.

Boekverloting

Onderdeel van de avond is een boekverloting, met dank aan De Nieuwe Boekhandel. 

De fototentoonstelling Oud Roze is nog te zien tot vrijdag 11 februari. De toegang gratis. Het tonen van de QR-code is verplicht. Aanmelden via: rozeinbeeld@gmail.com..