De muziek tijdens de cantatedienst wordt ten gehore gebracht door verschillende musici.
De muziek tijdens de cantatedienst wordt ten gehore gebracht door verschillende musici. (Foto: aangeleverd)

Cantatedienst in de Sloterkerk

Algemeen

NIEUW-WEST - Op de historische plek de Sloterkerk wordt zondag 13 februari een cantatedienst gehouden. Daarbij klinkt de cantate Beweget euch munter, van de 18e-eeuwse componist Georg Philipp Telemann. De muziek wordt ten gehore gebracht door verschillende musici. 

Op orgel en klavecimbel speelt David Schlaffke, de huismusicus van de Sloterkerk. Op de viool wordt hij bijgestaan door Daniël Boothe, artistiek leider van Ensemble ‘t Kabinet. Er wordt gezongen door sopraan Laila Cathleen Neuman, die klassieke muziek en opera heeft gestudeerd in Salzburg en Milaan.

Decor

Het decor van de Sloterkerk leent zich prima voor klassieke muziek uit de tijd van het barok. De akoestiek is fraai en de historische omgeving is voelbaar. Daarnaast zorgt  Martijn van Leerdam, dominee van de Sloterkerk, voor een actuele noot.

De cantatedienst op 13 februari begint om 16:00 en duurt ongeveer een uur. Er wordt om een vrijwillige bijdrage gevraagd. Aanmelding is verplicht, vanwege de beperkte capaciteit van de Sloterkerk en de coronamaatregelen. Aanmelden via: www.sloterkerk.nl.